fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Sute de camere de supraveghere pe drumurile din Prahova. CJ a inaugurat dispeceratul de monitorizare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a deschis un dispecerat de monitorizare video a drumurilor județene, realizat din fonduri guvernamentale, în cadrul unui proiect care presupune montarea a peste 760 de camere de supraveghere până la finalul anului viitor. Noul sistem va folosi și la combaterea depozitării ilegale de deșeuri, susțin autoritățile.

Dispeceratul cuprinde componentele hardware și software necesare centrului de management al traficului, precum și echipamentele de conectare a camerelor video și a sistemelor audio la respectivul centru. Acesta face parte dintr-un sistem integrat care va include, până la sfârșitul anului viitor, 766 de camere video și 383 sisteme audio de adresare publică montate pe stâlpi pe drumurile județene și la intersecția acestora cu drumurile naționale, a anunțat instituția, într-un comunicat de presă.

- Reclamă -

„Prin supravegherea și monitorizarea video a acestor drumuri, spunem stop depozitării ilegale de deșeuri în județul Prahova. Sistemul ne permite să îi identificăm pe transportatorii de deșeuri și să sesizăm instituțiile competente să aplice legea. De asemenea, vom putea să identificăm și să cerem sancționarea transportatorilor care depășesc greutatea maximă admisă, cum ar fi cei care vin supraîncărcați de la balastiere și distrug drumurile publice. Avem dispeceratul funcțional și primele camere video și sisteme audio instalate pe drumurile județene, continuăm extinderea acoperirii acestui sistem”, a declarat președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Proiectul Consiliului Județean Prahova de implementare a unui sistem inteligent de monitorizare și supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes județean și de dezvoltare a unui centru de management al traficului prin aplicații video specializate este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestui proiect este de 28,507 milioane lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut