protest fermieri Bucuresti

protest fermieri BucurestiSute de fermieri din toată ţara protestează în faţa Guvernului. Crescătorii de animale susţin că subvenţiile sunt mai mici anul acesta. Mai mult, statul îi obligă să plătească impozit de două ori pentru aceleaşi produse. În şedinţa de Guvern, Victor Ponta l-a chestionat pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în legătură cu protestul. „Au întârziat puţin fondurile”, s-a justificat acesta.

„Victor Ponta: Am văzut, există o nemulţumire la fermieri. Domnu’ ministru, ştiam că aveţi toţi banii. De ce sunt nemulţumiţi fermierii?

Daniel Constantin: Avem toate resursele. A existat o anumită întârziere în plata subvenţiilor pe cap de animal, din cauze externe, dar le-am explicat deja fermierilor. Cert e că azi au deja toate fondurile în conturi.

Victor Ponta: Păi dacă au banii, de ce protestează?

Daniel Constantin: Pentru că au întârziat puţin fondurile.

Victor Ponta: Păi mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont. Să îi ia din cont. Şi de ce nu protestează la dumneavoastră, de ce protestează la Guvern?

Daniel Constantin: Pentru că mai sunt şi alte probleme, care nu ţin neapărat de Ministerul Agriculturii. Cert e că 275 de milioane de lei, ieri şi azi au intrat în conturi.

Victor Ponta: Vă rog să mergeţi să informaţi şi presa că banii sunt în conturi şi data viitoare să nu mai existe întârzieri, că până la urmă oamenii au dreptate. E o diferenţă dacă îi dai la timp sau o săptămână mai târziu”.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here