canicula 1

Canicula se va menține în sudul și sud-vestul României, unde temperaturile vor atinge 38 de grade, au anunțat marți meteorologii, care au emis o nou avertizare cod galben. A fost emisă atenționare cod galben și pentru ploi și vijelii în nordul Munteniei și în zona montană.

Avertizarea cod galben de disconfort termic ridicat este în vigoare marți și miercuri.

Conform meteorologilor, în sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Marți, între orele 13.00 și 23.00, va fi în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-45 l/mp, spun meteorologii. Potrivit acestora, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here