fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Traficanți de migranți din Prahova și Ialomița, săltați de mascați. Un funcționar public de la ”Imigrări”, implicat în afacere

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, fac percheziții, marți 26 septembrie, în județele Prahova și Ialomița, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și luare de mită.

14 suspecți vor fi aduși la audieri la sediul DIICOT Ploiești.

- Reclamă -

Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracțional organizat, profilat pe săvârșirea infracțiunilor din sfera traficului de migranți a efectuat demersuri pentru aducerea în țară a unui număr de 2.785 de cetățeni străini proveniți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spații de cazare,  întocmirea în fals a documentelor necesare obținerii avizelor de muncă și implicit a vizelor de intrare pe teritoriul țării, disimulând intenția reală de a înlesni migrarea cetățenilor străini extracomunitari către țări europene.

 În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la  victimele infracțiunii de trafic de migranți.

Grupul infracțional a beneficiat și de sprijinul unui funcționar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, care a înlesnit obținerea avizelor de muncă cu prioritate și fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a pretins și primit diverse sume de bani.

- Reclamă -

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Ploiești și Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img