fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Ploieștenii reclamă miros urât în oraș: „ne omoară încet, dar sigur”. Controale la rafinăriile din municipiu

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Mai mulți ploieșteni ne-au sesizat că în ultimele 36 de ore în oraș s-a simțit un miros foarte urât, înțepător, care le-a provocat dificultăți în a respira. Una dintre ploieștencele care ne-au scris ne-a spus că a făcut și sesizare la Garda de Mediu în acest sens.

„Nu mai vreau aer toxic în Ploiești!”, așa și-a început femeia sesizarea către autoritățile cu competențe de a sancționa poluatorii.

„Este inadmisibil să nu poți ieși afară la o plimbare în familie, fără să respiri aerul toxic din orașul Ploiești. Nu mai putem aerisi casa, deoarece se simte mirosul foarte tare. Copilului, în seara aceasta, i-au dat lacrimile din cauza mirosului tăios care se simțea în zona centrală a Ploieștiului, am început toți 3 să tușim și evident că ne-am întors în casă, unde am regretat că am uitat un geam întredeschis.

Faceți ceva pentru că ne omoară încet, dar sigur. Nu se poate să trăim respirând acest aer toxic și evident că nu ne putem muta cu toții în afara orașului sau în alt oraș și să ne prefacem că așa ceva nu există.

- Reclamă -

Nu e nevoie să dau coordonate GPS, deoarece sunt sigură că se simte în tot orașul. Oameni buni, hai să facem ceva, hai să luăm atitudine, amenda nu e o soluție, au bani suficienți să o plătească, se vede clar faptul că nu le pasă de oameni, doar de binele lor„, a scris femeia în sesizarea pe care a depus-o la Garda de Mediu Prahova, dar și la Garda Națională de Mediu (foto-document la finalul articolului).

Ziarul Incomod a transmis de asemenea o solicitare oficială către Garda de Mediu Prahova și către Garda Națională de Mediu, în care am întrebat câte astfel de reclamații au primit, dacă au identificat sursa poluării, ce indicatori au avut valori depășite (adică ce fel de substanțe sunt în exces în aerul pe care îl respirăm) și care este sursa mirosului. Totodată, am întrebat dacă au fost luate măsuri cu privire la operatorii care au cauzat acest miros deranjant și care sunt aceste măsuri.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova au comunicat pe pagina de facebook că au demarat un control la o rafinărie din Ploiești și că urmează să fie verificați și ceilalți operatori care activează în prelucrarea țițeiului.

„Având în vedere disconfortul olfactiv resimțit în ultima perioadă de către locuitorii Municipiului Ploiești și împrejurimi, GNM CJ Prahova a demarat în această dimineață un control la una din rafinăriile din Municipiul Ploiești pentru verificarea respectării prevederilor legislației de mediu în vigoare pentru activitatea desfășurată, urmând ca în perioada următoare să fie verificați toți operatorii economici cu profil de activitate – prelucrarea țițeiului.”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

- Reclamă -

Reamintim că zilele trecute, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), a avut o declarație publică care a lăsat mult de dorit. În prezența unor reprezentanți OMV Petrom, Dumitrescu a declarat: ”dacă tot suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe dumneavoastră!” Declarația a fost făcută în contextul inaugurării unor săli de operație la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, realizate pe baza unei sponsorizări făcute de OMV Petrom.

Mai direct, președintele Consiliului Județean Prahova a transmis ceva de genul: ”dacă tot suportăm poluarea, ne îmbolnăvim de cancer, ne pensionăm mai devreme, măcar să dați niște bani. Pentru spital, pentru vreo echipă de fotbal, nici nu mai contează pentru ce.”

Vezi aici video cu declarația făcută de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova!

Sesizarea transmisă de cititoare către Garda de Mediu:

 - Ziarul INCOMOD
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img