Trei actori au pornit în turneu prin țară pentru a strânge fonduri pentru Maternitatea din Câmpina: „Poate odată, vom avea ca spectator un copil care s-a născut pentru că noi am donat banii”.

Serin Jemaa, Victor Țăpeanu și Vlad Basarabescu sunt trei tineri actori care, după ce au ieșit de pe băncile UNATC, au decis să-și ia singuri soarta în mâini să să încerce să dezvolte un proiect prin care să atragă în sălile de spectacole în special publicul tânăr.

Proiectul se numește „Cuibul artiștilor”, care, în mai puțin de doi ani, a reușit să bucure zeci de mii de spectatori din toată țara. Ceea ce-i deosebește de alte trupe de teatru independent este faptul că, în paralel, echipa din „Cuibul artiștilor”, se ocupă și de acte de caritate.

Au pornit recent un turneu în nu mai puțin de 13 orașe din țară, iar banii strânși ca donații oferite de spectatori, pentru că ei nu cer bilete la intrarea în sala de spectacole, îi vor dona secției de neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.

Turneul, în timpul căruia au jucat în piesa „O zi de vară”, scrisă de dramaturgul Slawomir Mrozek, a fost botezat de actori „Heart”, tocmai pentru că au făcut totul din inimă. În acest sens au ales anume orașele din țară, astfel încât traseul să formeze pe harta României o inimă.

„Pentru noi adevărul și dragostea pentru copii ne-au mânat să facem acțiunea aceasta. Am terminat primul nostru proiect, 300 de zile de teatru și oamenii s-au speriat pentru că au crezut că s-a terminat proiectul Cuibul Artiștilor.

Nu, Cuibul Artiștilor abia acum a început și a venit dorința de a face un turneu. Pe lângă această dorință ne-am alăturat acestei cauze nobile pentru că nu se știe niciodată dacă la finalul fiecărui spectacol o să cunoaștem un copil care s-a născut la Maternitatea din Câmpina și cu ajutorul nostru pentru că am făcut un turneu în țară. Câmpina pentru noi este un oraș de suflet și asta pentru că, acum un an și jumătate, ne-a primit foarte frumos producțiile noastre mici. Și uite așa s-au întâlnit oamenii.

De fiecare dată când trebuie să se întâlnească niște oameni, apar proiecte frumoase. Turneul a fost în 13 orașe. Erau programate zece, dar pe drum am mai jucat și la Fălticeni, a apărut și Câmpina pentru că trebuia să jucăm și aici și vom încheia la București. Am fost în Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj, Arad, Iași Suceava, Fălticeni, Galați, Ploiești, Brașov și acum Câmpina” a declarat Vlad Basarabescu.

Până acum actorii au reușit să strângă suma de 17.000 de lei, dar suma finală o vor cunoaște abia la finalul turneului care se va încheia la București. Acești bani vor fi donați Spitalului Municipal Câmpina, cu destinația Maternitate.

„Noi nu ne pricepem la aparatura medicală, dar în momentul în care cei de la spital vor spune că duc lipsă de ceva anume, noi am venit cu bănuții. S-au strâns în jur de aproximativ 17.000 de lei, până în prezent” a adăugat Basarabescu.

Cuibul Artiștilor urmează să pornească într-un nou turneu, de data aceasta în 25 de orașe, scopul fiind unul similar, de a strânge fonduri pentru o altă cauză, deocamdată neidentificată.

Iată mai jos imagini de la spectacolele acestora:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here