Doi polițiști au fost împușcați de către un bărbat, care a folosit o armă luată chiar de la un polițist “mascat” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Incidentul s-a produs în Covasna, joi, 5 noiembrie, când oamenii legii au mers cu un mandat de aducere să îl aducă pe bărbat la audieri după ce dimineață ar fi agresat un șef de post.

“Referitor la evenimentul din județul Covasna, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern și S.I.A.S., ambele din cadrul I.G.P.R., cu privire la modul de organizare și desfășurare a misiunii.

La finalizarea acestor verificări, se vor dispune măsurile legale care se impun.

Cei doi bărbați au fost conduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.”, au comunicat reprezentanții IGPR la solicitarea ziarului Incomod.

În jurul orei 09.00, în fața sediului Postului de Poliție Barcani, doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un polițist.

Cei doi bărbați fuseseră citați la sediul Postului de Poliție Barcani, în vederea soluționării unei petiții.

Aceștia au devenit recalcitranți și l-ar fi tras de uniformă pe șeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe polițist.

Având în vedere cele întâmplate, doi polițiști din cadrul Postului de Poliție au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen, asupra celor doi bărbați, care au fugit de la fața locului.

Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce polițiștii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbați, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol și ar fi tras cu acesta, rănind doi agenți de poliție, la nivelul membrelor inferioare.

Cei doi bărbați au fost imobilizați de polițiști, fiind conduși la sediul Poliției Orașului Întorsura Buzăului, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii răniți au fost transportați la o unitate medicală, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here