fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Tribunalul Prahova a dispus redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează peste 50 de societăți private printre care și Petrotel Lukoil SA

Citește Și

- Reclamă -

Tribunalul Prahova a dispus redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează peste 50 de societăți private, printre care și Petrotel Lukoil SA și pe direcotrul companiei petroliere, Andrey Bogdanov.

Instanța a admis, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, redeschiderea urmăririi penale  într-o cauză privind savarșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălarea banilor.

- Reclamă -

Pe lista intimaților care apar în cauză, conform protalului instanțelor de judecată, se află SC PETROTEL LUKOIL SA, directorul companiei petroliere, Andrey Bogdanov Iurevici, dar și alte peste 50 de societăți comerciale.

”Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, si in consecinta: În baza art. 335 alin 4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 124/II/2/2020 din data de 31.07.2020 a Prim- procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova si confirmă redeschiderea urmăririi penale in dosarul penal nr. 544/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală (…) spălarea banilor, (…) complicitate la evaziune fiscală, (…) complicitate la spălarea banilor. (…) Definitivă. Cercetata in camera de consiliu si pronunţată în sedinta publica azi, 05.11.2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Directorii companiei petroliere au  fost deferiţi justiţiei în anul 2015, într-un alt dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, sub acuzaţiile de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, iar S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. PLOIEŞTI, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor. Prejudiciul calculat de anchetatori în acel dosar a fost unul record pentru România, 1,7 miliarde de euro.

- Reclamă -

Şefii rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti au fost achitaţi în primă instanţă, dar Curtea de Apel Ploiești a cerut rejudecarea de la zero a dosarului.

” admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva sentinţei penale nr. 377 din data de 23 octombrie 2018 pronunţate de Tribunalul Prahova privind pe inculpaţii Bogdanov Andrey Iurevici, Raţă Andrei, Duţu Dorel, Vointsev Alexey, Kuzina Olga, Dănulescu Dan, S.C Petrotel Lukoil S.A. şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pe care o desfiinţează şi trimite cauza spre rejudecare la prima instanţă potrivit considerentelor prezentei. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27 noiembrie 2019”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut