raul petrescu

Raul Petrescu, candidatul din partea UNPR la Primăria Ploiești, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de procurorii anticorupție de complicitate la cumpărare de influență. Fostul viceprimar a pierdut procesul cu DNA la sfârșitul lunii octombrie 2015, decizia Curții de Apel fiind definitivă.  Odată cu această sentință, Petrescu a fost demis din funcția de consilier local și, totodată, suspendat din partidul UNPR, la care s-a întors curând pentru a candida la funcția de primar al Ploieștiului.

La data de 18 iunie 2013, procurorii DNA Ploiești au dispus trimiterea în judecată a viceprimarului municipiului Ploiești, Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumpărare de influență într-un dosar privind obținerea permisului auto.

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar au mai fost deferiți justiției Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurări, pentru trafic de influență, Lucian Bogdan, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influență, și Nicolae Neacșu, agent de pază, pentru complicitate la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 22 martie — 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea, prin intermediul inculpaților Neacșu și Petrescu, a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, în scopul de a-i determina să-l reprogrameze pe acesta pentru susținerea probelor de examen în vederea obținerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt și fără respectarea procedurilor legale incidente.

DNA precizează că Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a acestui examen și dorea reexaminarea într-un termen mai mic, întrucât avea un contract de muncă în străinătate. Inculpatul Bogdan a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacșu, care i-a solicitat lui Petrescu să intervină pe lângă Adrian Alexandru Oprea în scopul menționat.

La rândul său, Raul Alexandru Petrescu a făcut demersuri pe lângă Adrian Alexandru Oprea să intervină la funcționarii publici pentru programarea acestuia într-un termen cât mai scurt, se mai arată în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here