Vaccinare

Un medic de familie din comuna prahoveană Valea Călugărească este acuzat de luare de mită, fals informatic și înșelăciune, fiind implicat într-o rețea de vaccinări fictive. Medicul lucra împreună cu alți doi complici, angajați ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Printre persoanele care au dat bani pentru codul QR, dar fără să-și facă vaccin, se află copii, doi avocați și oameni de afaceri din Prahova. Procurorii au descoperit în timpul anchetei că sunt zeci de persoane (peste 40) care s-au vaccinat fictiv în schimbul unor sume de bani.

Rețeaua paralelă de vaccinare a fost depistată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Prahova coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Ancheta a demarat în toamna anului trecut, când au apărut informații cu privire la o rețea de asistenți medicali care cooptau cetățeni dispuși să plătească importante sume de bani pentru a intra în posesia documentelor care să ateste că s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar fără să participe efectiv la actul medical. Vaccinarea ”la chiuvetă” avea loc în cadrul centrului special amenajat la Valea Călugărească. În acea rețea erau implicați un brancardier și un instalator de la Spitalul Județean Ploiești, dar și o asistentă medicală.

Se pare că între cei trei au apărut neînțelegeri astfel că instalatorul s-a reorientat și a cooptat-o în rețea pe doctorița de familie Dana Avramescu, care are un cabinet de familie tot în Valea Călugărească. La cabinet medicului s-ar fi vaccinat fictiv peste 40 de persoane, printre care se află și copii (peste 12 ani), o familie de avocați, dar și oameni de afaceri din județ.

Taxa solicitată era în medie 500 de lei, dar unele persoane plăteau și câte 800 de lei pentru că lanțul de intermediari era destul de lung și fiecare dintre cei implicați își oprea câte o sută de lei pentru serviciul prestat.

Potrivit unor surse judiciare, în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul medicului de familie, au fost găsite suficient de multe probe care să ateste activitatea infracțională (documente și plicuri cu bani). Cei mai mulți dintre vaccinații fictiv au recunoscut fapta, inclusiv medicul de familie.

Doctorița Dana Avramescu a fost plasată în control judiciar, restul persoanelor implicate fiind cercetate în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here