Un băiat şi o fată au fost sechestraţi şi puşi să muncească la o fermă din Iaşi. Bărbatul care îi folosea de cei doi ca sclavi la fermă a fost prins în timpul unor percheziţii. Judecătorii ieşeni l-au plasat în arest la domiciliu pe individ.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de supunere la muncă forţată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violenţe.

Potrivit anchetatorilor, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică şi morală, un bărbat și o femeie, iar prin amenințări și acte de violență i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a munci împotriva voinţei lor.

După percheziţii, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. Ulterior a fost prezentat Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here