fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

Citește Și

- Reclamă -

Ofițerii de poliție Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas sunt cercetați într-un nou dosar penal! Reamintim că Adrian Rădulescu este fost adjunct al fostului comandant al Poliției Prahova, Viorel Dosaru, Emanuel Saghel este fost șef Serviciu de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, iar Constantin Ispas este fost șef al Direcției Generale Anticorupție Prahova.

După ce cei trei au fost reținuți de Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești la data de 17 august 2015, aflăm acum că sunt cercetați și pentru constituirea unui grup infracțional organizat, dosar disjuns din dosarul 150/P/2014, cel în care au fost reținuți inițial (foto-document jos).

- Reclamă -

„Prin ordonanța nr. 150/P/2015 din data de 02.06.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 C. pen.; trafic de influență, prev. de art. 291 alin 1 C. pen., rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art. 12 lit. a din Legea nr. 78/2000”

(…)

„Disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor într-un nou dosar înregistrat separat la nivelul unității noastre de parchet, cu privire la: (…)

- Reclamă -

-săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin 1 C. pen.; trafic de influență, prev. de art. 291 alin 1 C. pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art. 12 lit. a din Legea 78/2000, comise de ISPAS CONSTANTIN, SAGHEL MIHAIL EMANUEL și RĂDULESCU IONUȚ ADRIAN, astfel cum au fost reținute în procesul verbal de sesizare din oficiu din data de 02.06.2015”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție.

În plus, în ceea ce-l privește pe Emanuel Saghel, acestuia i-a fost întocmit dosar penal și pentru săvârșirea infracțiunii de cămătărie.

„Disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă, prev. de art. 351 din C. pen. în legătură cu denunțul formulat de numitul Sandu Cristi Nicolae împotriva ofițerului de poliție Saghel Mihail Emanuel și fratelui acestuia Saghel Marian Bogdan”, se mai arată în rechizitoriul DNA Ploiești.

Reamintim că Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas au fost deja trimiși în judecată pentru fapte de corupție în dosarul 150/P/2014, instrumentat de DNA serviciul teritorial Ploiești, dosar în care le sunt aduse următoarele acuzații:

- Reclamă -

“ISPAS CONSTANTIN, la data faptelor comisar șef de poliție și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– trafic de influență (2 fapte),
– luare de mită,
– cercetare abuzivă în formă continuată,
– divulgarea informațiilor secrete de stat,
– sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată,

SAGHEL MIHAIL EMANUEL, la data faptelor ofițer de poliție judiciară, cu funcția de șef Serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– șantaj,
– luare de mită,
– trafic de influență,
– divulgarea informațiilor secrete de stat,
– sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată,

RĂDULESCU IONUȚ ADRIAN, la data faptei ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cercetare abuzivă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2010, inculpatul Ispas Constantin, în calitate de șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, a pretins și, în perioada aprilie 2010 – februarie 2011, a primit, de la un martor denunțător, câte 10.000 euro, în două tranșe și ajutor financiar pentru o anumită societate comercială deținută de un apropiat al său. Ajutorul financiar a constat într-un împrumut în sumă de 200.000 lei și încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, proprietatea denunțătorului, pentru a-i crea posibilitatea societății respective să obțină un credit bancar. În realitate, banii pentru imobil nu a fost achitați.

Aceste avantaje patrimoniale au fost pretinse și primite de inculpat pentru a-l determina pe ofițerul coordonator din cadrul B.C.C.O. – Ploiești, comisarul șef Saghel Mihail Emanuel să instrumenteze, într-o anumită direcție, un dosar penal, astfel încât să se creeze o situație favorabilă denunțătorului, cercetat în cauza respectivă.

În perioada anilor 2010 – 2013, inculpatul Ispas Constantin, uzând de influența conferită de calitatea deținută, respectiv, șef Serviciu Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, în mod repetat, i-a determinat pe administratorii a două firme să creeze avantaje materiale altor societăți comerciale (având ca obiect de activitate comercializarea de produse petroliere), primind în schimb, de la reprezentantul acestora din urmă, foloase materiale, constând în:

– 1.500 lei, pentru fiecare dintre cele 39 de tranzacții cu produse petroliere derulate de firmele favorizate, totalizând suma de 58.500 lei,
– sume de bani cuprinse între 700 – 2.000 lei, pentru alimentarea cu carburant a autoturismului personal, în toată perioada menționată,
– sume de bani sau motorină pentru alimentarea propriului autoturism în cuantum de cca 2.000 lei lunar, în perioada – începutul anului 2009 și până la sfârșitul anului 2012,
– furnizarea, în mod repetat, de agregate minerale exploatate în cadrul unei balastiere, echivalentul a 45-50 basculante,
– transportul unor baloți de lucernă sau grâu, din zona Urlați, la o fermă, pe care o administrează în fapt inculpatul Ispas Constantin,
– plata, în vara anului 2011, a cheltuielilor dintr-un concediu făcut împreună cu familia sa, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, sejur în valoare de 2.000 euro.

În perioada 2009 – ianuarie 2015, inculpatul Ispas Constantin, în calitate de șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova, a primit, în mod direct, sume importante de bani, de la administratorul unei societăți comerciale, precum și indirect, prin furnizarea unor mărfuri, de către firma acestuia, către societățile administrate de rudele sale.

În schimbul acestor avantaje, inculpatul Ispas Constantin, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, trebuia să asigure protecție instituțională omului de afaceri și familiei acestuia.

În același context, inculpatul trebuia să inițieze și să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de poliție implicați în soluționarea unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, de către administratorul respectiv.

În acest sens, în perioada de referință, inculpatul a desfășurat diverse activități procedurale în direcția celor promise.

Astfel, în cursul lunilor ianuarie și februarie 2013, inculpatul Ispas Constantin împreună cu inculpatul Rădulescu Ionuț Adrian, în calitate de ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova, au recurs la amenințări și au făcut promisiuni pentru a determina mai mulți administratori de societăți comerciale să formuleze denunțuri la adresa ofițerilor de poliție de la S.I.F. Prahova ce au instrumentat dosarul penal amintit mai sus. Denunțurile astfel obținute au dus la constituirea a două cauze penale în cadrul cărora ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova au fost delegați să efectueze cercetări.

La data de 18 august 2015, cu ocazia perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au găsit în imobilele proprietatea șefului Serviciului Județean Anticorupție Prahova 13 documente ce conțineau informații secret de stat, înscrisuri de natură a afecta activitatea unor persoane juridice. Acesta le deținea, fără drept, în afara atribuțiilor sale de serviciu. Cu aceeași ocazie, au fost descoperite 29 înscrisuri care conțineau informații secret de stat de natură a afecta activitatea unor persoane juridice, sustrase în mod repetat de inculpat în perioada 01 decembrie 2004-18 septembrie 2012, în calitate de ofițer de poliție, în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

2. În perioada anilor 2014 – 2015, inculpatul Saghel Mihail Emanuel, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul B.C.C.O. Ploiești, lucrând în baza delegărilor de competență dispuse de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, a constrâns un jurnalist, prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina pe de o parte să nu mai editeze și să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa, iar pe de altă parte, să compromită un magistrat prin formularea unor denunțuri împotriva acestuia.

În prima jumătate a anului 2011, inculpatul Saghel Mihail Emanuel, în aceeași calitate, a pretins prin intermediul inculpatului Ristea Constantin-Sebastian și ulterior a acceptat un comision de 10% dintr-o sumă de bani pe care un administrator de firmă urma să o recupereze în contextul unui dosar penal. În acest sens, în dosarul respectiv, inculpatul a desfășurat acte de urmărire penală cu celeritate astfel încât suma de bani reprezentând prejudiciul în respectiva cauză penală să fie recuperată de omul de afaceri.
Ulterior, după ce respectiva cauză a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, inculpatul Saghel Mihail Emanuel i-a pretins în continuare omului de afaceri comisionul menționat, precum și prelucrarea a 3-4 mc bușteni (operațiune evaluată la suma de 300 – 400 lei) și uscarea unei cantități de 0,5 mc de cherestea al cărei cost a fost evaluat la 40 – 50 euro/mc, pentru a determina un ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Prahova – S.I.F. să soluționeze cu celeritate dosarul respectiv, astfel încât suma de bani, reprezentând prejudiciul în respectiva cauză penală, să fie recuperată.

La data de 18 august 2015, cu ocazia perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au găsit la domiciliul inculpatului Saghel Mihail Emanuel 17 documente ce conțineau informații secret de stat, înscrisuri de natură a afecta activitatea unor persoane juridice, pe care acesta din urmă le deținea fără drept, în afara atribuțiilor sale de serviciu. Cu aceeași ocazie, au fost descoperite 39 înscrisuri care conțineau informații secret de stat de natură a afecta activitatea unor persoane juridice, sustrase în mod repetat de inculpat în perioada 15 februarie 2005 – 08 septembrie 2010, în calitate de ofițer de poliție, în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților Ispas Constantin și Saghel Mihail Emanuel, precum și asupra conturilor deținute de aceștia la diferite unități bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Citește aici ce se întâmplă acum cu dosarul celor trei ofițeri, după ce a fost depusă o cerere de recuzare a judecătorului!

Cât despre Constantin Ispas, acesta a fost trimis în judecată și în dosarul supra-numit “Papici”, alături de Viorel Dosaru, fostul comandant al Poliției Prahova, Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și Sebastian Ghiță, fost deputat în Parlamentul României.

Constantin Ispas este acuzat în această cauză de trafic de influență și de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut