Un om de afaceri din Prahova, cunoscut drept personaj cheie într-unul dintre cele mai celebre dosare ale DNA Ploiești, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Afaceristul a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Laurențiu Manasieru, personaj cheie în dosarul grupării Saghel-Rădulescu-Ispas, instrumentat de DNA Ploiești, a fost trimis în judecată în data de 17 decembrie 2018, într-un dosar în care era acuzat de săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Afaceristul a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile.

Curtea de Apel Ploiești a redus însă pedeapsa, în urma apelului declarat de Manasieru, astfel că omul de afaceri a rămas cu o pedeapsă definitivă de un an de închisoare cu suspendare. Totuși, pedeapsa complementară (120 de zile de muncă în folosul comuniății) nu a fost anulată de judecătorii Curții de Apel Ploiești.

”…admite apelul declarat de inculpatul Mănăsieru Laurenţiu împotriva sentinţei penale nr.761 pronunţată la data de 22 aprilie 2019 de Judecătoria Ploieşti, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că reduce pedeapsa aplicată inculpatului, de la 2 ani închisoare la un an închisoare. Menţine aplicarea dispoziţiilor art.91 şi urm. Cod penal, precum şi celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate, care nu contravin prezentei decizii”, conform portalului instanțelor de juecată

Manasieru va presta  ”muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, în cadrul Administraţiei Parcului Memorial Constantin Stere, Ploieşti sau al Centrului Judeţean de Cultură Prahova”, este decizia judecătorilor de la fond, menținută și de instanța Curții de Apel Ploiești.

Laurențiu Manasieru este patronul SC DON INTERNATIONAL SRL, firmă care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului.

Laurențiu Manasieru, pe vremuri șoferul lui Bogdan Preda, zis Bijucă, a ajuns om de afaceri prosper după ce a preluat o parte din afacerile lui Bijucă.

Acest lucru s-ar fi întâmplat cu sprijinul ofițerului Emanuel Saghel. După ce Manasieru a fost ajutat de Saghel să preia mai multe afaceri controlate de Bijucă, cei doi au devenit prieteni. Mai mult, se pare că Manasieru și-a arătat recunoștința față de Saghel, plătindu-i o excursie în Grecia.

Emanuel Saghel a fost șef serviciu BCCO Ploiești, Adrian Rădulescu a fost adjunct al comadantului Poliției Prahova, iar Constantin Ispas a fost șef DGA Prahova.

CITEȘTE și Emanuel Saghel, acuzat că administrează o societate prin care face evaziune fiscală și spălare de bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here