Un agent de poliţie a fost trimis în judecată pentru că a accesat în mod ilegal baza de date a Poliţiei de unde a luat informaţii personale despre şefii lui, unii dintre ei fiind ofițeri care instrumentează dosare de corupție. Agentul a fost eliberat din funcţie până la finalizarea procesului.

Liviu Ionel, agent în cadrul Secţiei 2 de Poliţie din Ploieşti a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel sub acuzaţia de acces ilegal la un sistem informatic.

Poliţistul este acuzat, conform unor surse judiciare, că a accesat baza de date a IJP Prahova de unde a obţinut informaţii de stare civilă ale mai multor şefi din Poliţia Prahova, dar şi a unor colegi.

Nu este clar deocamdată care a fost motivul pentru care agentul a intrat în baza de date, dar o parte dintre ”victimele” sale sunt ofiţeri de poliţie cu funcţii, implicaţi în dosare de corupţie, spun aceleaşi surse.

Dosarul în care agentul Liviu Ionel este trimis în judecată a fost înregistrat în data de 10 octombrie la Tribunalul Prahova şi nu a primit încă un termen de judecată.

Poliţistul a fost eliberat din funcţia de care o avea la Secţia 2 din Ploieşti şi a fost pus la dispoziţia Inspectoratului. Liviu Ionel lucra la Ordine Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here