Update:

Referitor la faptul că Vasile Drăghici, directorul SML Prahova suține că poliția nu a achitat factura necropsiei și acesta ar fi motivul pentru care nu a fost eliberat raportul, Poliția Prahova spune că nu a primit factura.

Iată mai jos punctul de vedere emis de reprezentanții IJP Prahova:

“În urma apariției în spațiul public a informației potrivit căreia IJP Prahova nu a plătit factura reprezentând contravaloarea necropsiei într-un dosar penal, facem precizarea că IJP Prahova nu a primit această factură, conform procedurii.”

Știre inițială:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu asupra faptei care privește autopsia lui Constantin Toma, tânărul găsit spânzurat în data de 28 octombrie 2018! Beatrice Comâniceanu, avocatul familiei Toma, a făcut o plângere penală pe numele lui Gerard Sima, medicul legist care a efectuat necropsia.

Acesta este acuzat că a ars hainele tânărului fără acordul procurorului de caz. Pantalonii și lenjeria intimă ale lui Costică Toma ar fi putut fi probe concludente în acest caz în care există suspiciuni de omor. În cazul bărbaților care se sinucid, apare o erecție spontană urmată de ejaculare, astfel că anchetatorii și inclusiv avocatul ar fi putut să vadă dacă există urme de spermă în interiorul pantalonilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești confirmă că există o plângere pe numele medicului legist și că în cauză s-a început urmărirea penală in rem.

Nici la șase săptămâni de la moartea suspectă familia nu l-a putut îngropa pe Constantin, cadavrul acestuia fiind încă la SML. Înmormântarea nu s-a putut face pentru că ancheta în acest caz nu este finalizată. Raportul necropsiei de la Ploiești nu a intrat în posesia avocaților și nici a familiei. De asemenea, aceștia nu au primit nici raportul toxicologic de la București, de la INML.

Contactat telefonic, Vasile Drăghici, directorul SML Prahova, a precizat că raportul necropsiei este finalizat, doar că poliția nu a plătit taxa aferentă, motiv pentru care nu poate fi eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here