Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au urmărit aproape o jumătate de oră o maşină de lux şi au tras 17 focuri de armă pentru a opri un şofer, în vârstă de 16 ani, care consumase droguri. Un poliţist a fost rănit uşor, în timp ce adolescentul a fost reţinut şi dus la Parchet cu propunere de arestare.

Potrivit Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 1 dimineaţa, oamenii legii au somat  şoferul unei maşini cu numere străine, care se deplasa pe Calea Moşilor să oprească autovehicolul.

La un moment dat, șoferul s-a apropiat de poliţişti, apoi a întors brusc şi a fugit. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia pe Calea Văcărescu, Pantelimon, apoi pe Şoseaua Petricani. Pentru oprirea autoturismului, identificarea şi legitimarea conducătorului vehiculului s-a folosit armamentul din dotare.

Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă 17 focuri de armă, dintre care 11 în maşină. În cele din urmă, pe Şoseaua Colentina a fost format un blocaj din mai multe maşini de poliţie, iar şoferul a fost, astfel, nevoit să coboare din maşină.

Astfel, oamenii legii au constatat că este vorba despre un minor, în vârstă de 16, căruia i s-a făcut un test antidrog, al cărui rezultat a ieşit pozitiv. Şoferul a fost dus la Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă pentru conducere fără permis.

În urma incidentului, un poliţist a fost acroşat şi rănit de şoferul fugar, acesta suferind o fractură de calcaneu şi contuzie forţe gamba stângă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here