fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Ursul care a terorizat localnicii din Măneciu a fost capturat. ”Un mascul de zece ani și 250 de kilograme”

Citește Și

- Reclamă -

Ursul care a terorizat localnicii din Măneciu a fost capturat în cursul nopții de marți spre miercuri, a anunțat primarul Aruaș Dragomir. Animalul, un exemplar mascul în vârstă de 10 ani și care cântărea aproximativ 250 de kilograme, a fost relocat. Dacă va reveni la Măneciu și va continua să facă stricăciuni, abia atunci va putea fi împușcat.

”Azi noapte, în cușca pentru capturarea urșilor din dotarea Primăriei Măneciu a fost prins ursul care a produs pagubele din zilele trecute.

- Reclamă -

 Un exemplar mascul, adult, de circa 10 ani, de aproximativ 250 de kg, a fost prins în zona Plai. Acesta a fost măsurat și dotat cu colar cu GPS și crotaliat, fiind apoi relocat pe fondul cinegetic din zona Babeșu.

Din echipa de intervenție au făcut parte reprezentanți ai Primăriei Măneciu, ai Jandarmeriei, medic veterinar și personal tehnic, cărora le mulțumesc pentru profesionalism!

Ursul respectiv a provocat pagube pe raza comunei Măneciu și cum măsura alungării acestuia nu a dat rezultate, următoarea acțiune permisă de lege este capturarea și relocarea acestuia.

- Reclamă -

Dacă și după relocare va reveni și va produce din nou pagube, va putea fi eutanasiat.

Vă reamintim că, în cazul apariției în comună a acestor animale sălbatice, trebuie să sunați imediat la serviciile de urgență 112”, a scris primarul Auraș Dragomir pe Facebook.

FOTO: Facebook/Auraș Dragomir

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...