După seria de furtuni din ultimele săptămâni, ANM a emis și o atenționare de caniculă. Informarea arată că, în special miercuri și joi, senzația de disconfort termic va fi accentuată, din cauza temperaturilor ridicate și a gradului de umezeală.

“Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief”, au atenționat meteorologii.

Marți, recordurile de temperatură au fost stabilite în vestul țării, la Satu Mare și Chișineu Criș, unde termometrele au indicat peste 33 de grade Celsius, dar și în zona Ploiești – București, unde s-au înregistrat peste 32 de grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură din țară a fost înregistrată tot în Prahova, la Vf. Omu: 9,4 grade Celsius.

Miercuri, la ora 10.00, termometrele arătau, deja, 26 – 28 de grade în tot sudul țării, zona Dobrogei, dar și în Câmpia de Vest, unde temperaturile resimțite ajungeau chiar la 34 de grade, în timp ce, în Muntenia și Olternia, acestea trecuseră, de asemenea, de 30 de grade.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here