vaccin antigripal

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, promovează noi date CDC care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu poartă aproape niciodată virusul care te îmbolnăvește de COVID-19, potrivit businessinsider.com.

„Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc și că nu este doar în studiile clinice, ci și în date din lumea reală”, a precizat Walensky într-un interviu pentru postul de televiziune MSNBC.

Walensky se referea la un nou studiu CDC în care au fost implicate aproape 4.000 de persoane, lucrători din prima linie, unii vaccinați, iar alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecții cu COVID-19 în perioada decembrie 2020 și martie 2021.

Printre persoanele complet vaccinate care au participat la studiu, au fost detectate doar trei infecții COVID-19, în timp ce 161 de persoane care nu erau vaccinate s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Cu alte cuvinte, după două săptămâni de la vaccinarea cu ambele doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna, aproape a redus la zero toate infecțiile detectabile – indiferent dacă erau asimptomatice sau nu.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile COVID-19 Pfizer și Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, chiar și de tip asimptomatic.

Acesta este un semn că persoanele vaccinate îi protejează pe cei din jur să nu contacteze coronavirusul.

Sunt necesare însă mai multe date pentru a spune că vaccinul protejeasă cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii recrutează în prezent mii de studenți pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here