Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, s-a autosuspendat din funcţia politică, după ce a scris pe Facebook despre cei care au protestat miercuri seară că sunt “animale” şi “cretini care vor tortura în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii”, catalogând protestul drept o “manifestaţie nazistă”.

CITEȘTE și Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa manifestanților: ”Manifestaţie nazistă, nişte cretini. Animalelor, mi-e scârbă!”

Beciu a anunțat tot pe Facebook, vineri, că s-a autosuspendat.

“Cu precizarea asta chiar că închei: trecerea “pe persoană fizică”, din postarea de aseară, înseamnă autosuspendare. De ce? Pentru că am avut o reacţie care a stârnit patimi, tonul fiind nepotrivit, în mod evident, dar şi pentru că am nevoie de ridicarea tuturor constrângerilor care m-ar putea împiedica să îmi exprim opiniile. Mă refer la fond, nu la formă. Am trimis deja documentul” a scris Beciu.

Postarea inițială publicată joi după-amiază, pe care ulterior a șters-o:

“Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România.
Au ieşit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii.
Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care va garantează dreptul la viaţă…
Astăzi, nu sunt sigur.
Fac spume când văd nazişti.
Multe spume.
Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Mictiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!
Editez:
A, ştiu că limbajul nu-i politic.
Şi?
Sunt om de afaceri.”

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here