Viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, a primit vineri vizita oficială a viceprimarului localității Lefkada din Grecia, Ioannis Livitsanos. Acesta a fost însoțit de Dragoș Zisopol, deputat  în Parlamentul României din partea minorităților naționale, reprezentant al Uniunii Elene din România.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Ploiești, vizita a avut loc, în contextul organizării, în acest week-end, de către Uniunea Elenă din România și Primăria Municipiului Ploiești, a celei de a VIII-a ediție a festivalului interetnic “Alfabetul Conviețuirii”.

Ediția de anul acesta reunește un număr de 45 de ansambluri folclorice ale minorităților, peste 800 de artiști, care vor oferi publicului mai bine de 20 de ore de spectacole, eveniment prin intermediul căruia se dorește promovarea tradițiilor și culturii minorităților din țara noastră, sub semnul înțelegerii și a bunei conviețuiri.

“Cu această ocazie, reprezentanții delegației elene și-au reiterat dorința de a întări și continua parteneriatul cu Municipiul Ploiești, prin intermediul relațiilor culturale, sportive, precum și în domeniul turistic. În acest context, reprezentanții părții elene și-au exprimat intenția de a colabora cu administrația ploieșteană în vederea organizării, în orașul nostru, anul viitor, în luna februarie, a unui eveniment inedit – Zilele Lefkadei la Ploiești.

Astfel, viceprimarul orașului Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, a invitat oficial reprezentanții municipalității ploieștene să participe la un festival similar, care se va organiza anul viitor, în localitatea elenă.

În semn de apreciere față de intențiile părții elene, viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, a exprimat deschiderea municipiului nostru față de relațiile derulate în cadrul acestui parteneriat și l-a asigurat pe omologul său din Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, că se vor depune toate eforturile necesare pentru punerea în practică a proiectelor care au fost dezbătute în cadrul reuniunii de astăzi”, se arată în comunicat.

Municipiul Ploiești este înfrățit cu localitatea Lefkada din Grecia, din anul 1998. Lefkada este un oraș cu o tradiție culturală deosebită, care a dat multe personalității din domeniul literaturii, artei și științelor, cum ar fi Arsitotelus Valaoritis și Angelos Sikelianos.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here