Un angajat al operatorului de salubritate Rosal a fost filmat în timp ce arunca gunoi peste un morman de deșeuri care zăcea la colțul unei străzi din Ploiești.

În imagini se vede cum mașina de colectat deșeuri menajere se oprește în apropierea unei intersecții, unul dintre muncitori este lângă gunoieră, în timp ce un alt angajat Rosal vine din spate cu un obiect ce pare a fi metalic, de mari dimensiuni, și îl aruncă la colțul străzii peste un morman de gunoaie care deja zăcea în stradă. Ulterior, ambii angajați Rosal se urcă în mașină și pleacă.

Pe de altă parte, de remarcat este și faptul că mașina de gunoi din imagini este destinată colectării deșeurilor menajere, adică trebuie să ridice gunoaiele oamenilor, activitate prestată în baza contractului cu ADI Deșeuri, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova. În schimb, angajații Rosal aruncă deșeuri la colțul străzii, gunoaie care înainte erau ridicate în baza contractului de curățenie căi publice. Reamintim că primăria Ploiești a reziliat contractul cu Rosal privind curățenia căilor publice și vineri, 24 septembrie, va începe această activitate un nou operator, Blue Planet Services SRL. Filmarea a fost realizată marți, 21 septembrie, când Rosal deja nu mai intervine pentru ridicarea gunoaielor stradale, în schimb, după cum se observă, angajații societății nu numai că nu le ridică, dar aruncă deșeuri pe stradă.

Filmarea a fost publicată pe facebook de primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, alături de comentariul “Activitate Rosal… Aceasta e realitatea! …”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here