UPDATE: Potrivit IPJ Prahova, polițiștii de la Păulești au acționat în baza unor informații.

“În cursul zilei de astăzi, în baza unor date și informații, polițiștii din cadrul Postului de Poliție  Păulești au oprit pentru control un autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Băicoi, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Ploiești-Băicoi.

În urma controlului, în portbagajul autovehiculului a fost descoperită o pungă cu o cantitatea de 1,976 kg  materie vegetală cu aspect și miros specific de tutun, care a fost ridicată în vederea cercetărilor.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru  săvârșirea  infracțiunii prevazute de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015”, a transmis IPJ Prahova.

Știrea inițială:

Polițiștii de la secția din Păulești au descoperit pachete de tutun într-un microbuz de pasageri care efectua o cursă Ploiești-Plopeni. 

Polițiștii au oprit microbuzul pentru pentru un control de rutină și au controlat și compartimentul pentru bagaje.

Aici au descoperit două pachete de tutun, care cântăreau 2 kilograme.

Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. 

“Nici microbuzele nu mai sunt ceea ce erau odată, pe lângă transportul de persoane, acestea sunt de multe ori sprijin pentru transportul unor produse suspecte. Asta s-a întâmplat și în această dimineața, când colegii noștri Sever și Marius din cadrul Postului de Poliție Păulești -Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au oprit în trafic pentru un control de rutină un microbuz de transport persoane ce efectua curse regulate pe ruta Ploiești-Plopeni.

După verificarea actelor șoferului și ale mașinii, colegii noștri au verificat locașurile destinate bagajelor, moment în care au identificat o pungă în care se aflau două pachete având greutatea de 2 kg cu tutun.

Șoferul microbuzului a declarat că nu știe cine a pus cele două pachete cu tutun acolo și că cel mai probabil colegul său care e și dispecer le-ar fi introdus acolo.

Fapta săvârșită este prevăzută de art. 452, alin. 1 lit. h din Codul fiscal și constituie infracțiune, ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.

Cam câte tigarete se pot face din două kilograme de tutun, dacă pentru o singură țigaretă se folosesc în medie 0.5-0,7g de tutun?

Felicitări colegilor noștri care au avut flerul de a verifica și spațiul destinat bagajelor și așa cum spune reclama, tutunul dăunează grav sănătății, ei bine, comercializarea tutunului peste limita admisă dăunează grav și societății în care trăim”, au scris cei de la Sindicatul Europol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here