fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

VIDEO Ce se întâmpla cu ursul din Ploiești dacă ar fi fost prins de autorități. Explicațiile primarului

Citește Și

- Reclamă -

O amplă acțiune de căutare a fost efectuată noaptea trecută la marginea Ploieștiului, după ce sâmbătă dimineață un bărbat a sunat la 112 pentru a semnala prezența unui urs în zona rafinăriei Vega.

VIDEO Cum a decurs operațiunea de căutare a ursului din Ploiești

Așa că sâmbătă noapte, începând cu ora 22.00, autoritățile au ieșit din nou în căutarea ursului care dă târcoale orașului Ploiești. Prin lege, șeful echipei de intervenție este primarul. Acesta a fost prezent noaptea trecută la operațiunea de căutare și a discutat cu reporterii noștri în timpul emisiei live.

- Reclamă -

Citește și: În ce situații pot fi împușcați urșii

Andrei Voloisevici a explicat că sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.05, a fost efectuat apelul la 112. 30 de minute mai tîrziu, reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu erau în zona Vega, căutând ursul. Nu au găsit nimic, au intrat în lăstărișul din zonă încercând să găsească urme, dar nu erau nici pe solul care era tare, nici pe malul Dâmbului sau pe calea ferată.

Așa s-a luat hotărârea ca animalul să fie căutat pe timpul nopții când, potrivit specialiștilor, iese din zonele în care se ascunde în căutate de hrană.

- Reclamă -

Pentru a fi depistat mai ușor, autoritățile au împrumutat o dronă cu termoviziune de la ISU Brașov. În acest moment, auroritățile nu sunt convinse nici măcar că apelul la 112 a fost unul real, fiind luată în calcul ipoteza că apelantul a văzut de fapt un câine negru, mai mare.

Citește și: Ce rol are fiecare instituție în prinderea ursului care se plimbă de zile întregi prin Ploiești

„Prioritatea este să fie tranchilizat și transportat”, a explicat sâmbătă noapte primarul Volosevici, întrebat fiind ce se întâmplă dacă ursul va fi găsit. Potrivit acestuia, dacă se reușea tranchilizarea animalului, ursul ar fi fost relocat în zona Tabla Buții, cu ajutorul unei cuști de tranziție care era în imediata apropiere a echipajelor de căutare.

Vezi aici cum au decurs căutările în imaginile transmise live de Ziarul Incomod:

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...