Vicepreședintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, a anunțat faptul că vor fi reluate demersurile vizând fuziunea dintre Maternitatea Ploieşti şi Spitalul Judeţean.

De altfel, această decizie a fost luată, printr-o Hotărâre a fostului legislativ județean în vara lui 2019. Încă de atunci se dorea ca Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești să devină doar o secţie exterioară a Judeţeanului, însă lucruri au stagnat.

Următorul pas, conform procedurii, este aprobarea unei hotărâri de Guvern în acest sens.

Pentru asta, autorităţile prahovene au anunţat că lucrează la proiectul de HG, care urmează să fie înaintat Guvernului, după ce documentaţia va trece mai întâi pe la Ministerul Sănătăţii.

“Un prim draft al notei de fundamentare urmează să fie prezentat către Ministerul Sănătăţii în cursul săptămânii viitoare, în vederea obţinerii unor concluzii preliminare, înainte de a promova un act normativ să fie armonizate din toate punctele de vedere”, a declarat vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, care a anunţat şi că “se va încerca relocarea în interiorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie actual a anumitor secţii externe ale Spitalului Judeţean”.

Propunerea de comasare vine în contextual în care Maternitatea are circa 290 de paturi, cu o rată de ocupare undeva pe la 45%.

La rândul său, prin această fuziune, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ar urma să ajungă la aproximativ 1.400 de paturi.

 

Vezi declarația integral a vicepreședintelui Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here