fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

VIDEO – Consiliul Județean Prahova visează la investiții de 44 de milioane de euro în Maternitatea Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova pregătește două proiecte, estimate la 44 de milioane de euro, pentru modernizarea Maternității Ploiești. Autoritățile speră să atragă fonduri europene. Prin cele două proiecte, pe lângă modernizarea blocului operator și a saloanelor, la Maternitatea Ploiești ar urma să fie creată și o secție nouă de pediatrie.

Consiliul Județean a adoptat, într-o ședință extraordinară desfășurată marți, două hotărâri pentru pregătirea celor două proiecte de investiții. Autoritățile prahovene speră să atragă fonduri europene prin PNRR sau de la Banca Europeană de Investiții.

- Reclamă -

Cum arată Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești după renovare

Valoarea totală a celor două proiecte este estimată la aproximativ 220 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 44,2 milioane de euro.

Unul dintre proiecte, estimat la 92,2 milioane de lei fără TVA, propune dotarea blocului operator, a ATI-ului, a secției de Imagistică pentru Chirurgia femeii și a saloanelor de la Maternitatea Ploiești.

Secție nouă de pediatrie, propusă la Maternitatea Ploiești

Cel de-al doilea proiect vizează crearea unei noi secții de pediatrie la Maternitate, inclusiv cu o unitate de primi urgențe.

- Reclamă -

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Tudone, a estimat că această investiție ar trebui să dureze „maxim 24 de luni”.

Maternitatea Ploiești funcționează în prezent ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Andreoriu”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. 44 de milioane de euro ?????? O darama si face un bordei la loc????? Maternitatea trebuie doar modernizata, nu daranata si construit altceva in loc, astia au inebunit se joaca cu sume de milioane de euro! Dar sala de sport lasta in stadiul de cofrag de la scoala 23, de langa biserica Sf. Vineri, cand va fi gata??? Dar piste de bicicleta pana la Parcul Bucov, sa nu mai platim 14 lei pentru 1/2 ora de plimbat prin parc, cand vor fi gata?? Etc. Rusine de asa administratie a Ploiestiului si mai ales a judetului Prahova condusa de neica nimeni – Dumitrescu Iulian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img