fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

VIDEO Imagini de la manifestările de 1 Decembrie din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Manifestările de Ziua României din centrul Ploieștiului au început, iar reporterii ziarului Incomod sunt pe teren și vă transmit imagini.

Autoritățile au pregătit autospecialele care vor defila în cadrul paradei și le puteți vedea în clipul de la finalul articolului.

La ora 11 sunt programate să înceapă activitățile festive pentru 1 Decembrie în rondul din fața Catedralei Sf. Ioan.

- Reclamă -

Vezi mai jos programul complet pt 1 Decembrie la Ploiești:

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, vineri,  01 decembrie 2023. 

Astfel, începând cu ora 11.00în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), se vor desfășura mai multe activități festive, menite să marcheze importanța acestui eveniment național, la care vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar și cetățenii municipiului nostru.

Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unui serviciu religios

- Reclamă -

Reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune flori în memoria eroilor țării noastre. 

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura în continuare de tradiționala paradă de Ziua Națională a României, când trupele militare, însoțite de tehnica militară și fanfara Consiliului Județean Prahova, vor defila conform planului stabilit de Garnizoana Ploiești. 

În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie 2023, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o întrunire publică tradițională, ce va fi organizată în spațiul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești

De asemenea, cei prezenți la eveniment vor putea vizita o expoziție de tehnică militară, organizată de Garnizoana Ploiești cu prilejul Zilei Naționale a României, eveniment care se va desfășura în fața Palatului Culturii, în intervalul orar 13.00-14.00

- Reclamă -

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 18.30, ploieștenii vor putea admira un alt moment deosebit și emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie de retragere cu torțe a trupelor militare, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.

Momentele festive ale zilei naționale a României se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii, care va avea loc începând cu ora 19.00, în Centrul Civic al municipiului Ploiești, zona Parcului “Toma Socolescu” – Bulevardul Republicii.

Precizăm că, în contextul bunei organizări a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au stabilit și o serie de măsuri în circulația rutieră din centrul orașului nostru, astfel:

  • se va închide circulația rutieră în sensul giratoriu (inclusiv) Catedrala ″Sf. Ioan Botezătorul″, pe tronsonul Bulevardul Republicii până la intersecția cu str. Erou Călin Cătălin, în intervalul orar 09.00 –  13.00;
  • se va închide Bulevardul Republicii (între străzile Vasile Milea și Erou Călin Cătălin) în intervalul orar 13.00 –  14.00, pentru expunere tehnică militară;
  • se va închide tronsonul str. Take Ionescu – str. Vasile Milea în intervalul orar 18.00 – 19.30, pentru retragerea cu torțe, care va începe la 18.30 și pentru focul de artificii care va începe la ora 19.00;
  • se va elibera perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii, pentru organizarea spectacolului pirotehnic.

Municipalitatea le mulțumește cetățenilor pentru înțelegere și recomandă ca, în zonele mai sus indicate, să se utilizeze rute ocolitoare de circulație. 

Ploieștenii sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la toate festivitățile organizate de Primăria Municipiului Ploiești cu prilejul „Zilei Naționale a României”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut