fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO: În Ploiești se trăiește mai rău ca la țară! Strada fără apă potabilă și care n-a văzut niciodată asfalt

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
În plină pandemie de COVID-19, în plină perioadă de caniculă cu temperaturi care sar frecvent de 35 de grade, mai multe familii trăiesc, la marginea Ploieștiului, ca în Evul Mediu. Fără apă curentă, fără nimic din ceea ce presupune viața la oraș. Zecile de sesizări depuse la Primăria Ploiești s-au lăsat cu tot atâtea promisiuni. Vorbe deșarte, de care oamenii care umplu cu pricepere butoaiele din cisterna Apa Nova își amintesc zâmbind amar.

O zi pe săptămână stabilită de comun acord, prin telefon, e agitație pe strada Fabricilor din Ploiești.

Marțea sau miercurea, vine cisterna Apa Nova cu apă bună de băut pentru familiile care locuiesc aici, pe partea spre localitatea Tătărani.

- Reclamă -

Toată lumea trebuie să fie acasă, iar vecinii se ajută între ei. Momentul nu poate fi ratat. E practic cel mai important eveniment al săptămânii pentru ploieștenii uitați de autorități la marginea orașului…

Bucata asta din Strada Fabricilor n-a avut niciodată apă din rețeaua administrată acum de Apa Nova. În vremurile bune, apa venea de la Rafinăria Astra sau de la Foradex. La începutul anului, până în pandemie, pompele de rafinărie s-au ars. S-a ales praful de tot și nu le mai repară nimeni. De atunci, oamenii au rămas fără apă potabilă.

Am rămas fără apă. De băut, de spălat, de mâncare, de tot! Mașina vine o dată pe săptămână. Ne ajunge„, spun oamenii.

- Reclamă -

 

Cei de la Primărie au fost sesizați. Dar uită repede. A fost o discuție cu Apa Nova, pentru racordarea ggospodăriilor la rețeaua orașului, dar a rămas fără rezultat, spun oamenii.

Acum, descurcă cum pot, cei tineri mai bine, cei bâtrâni, mai greu. Domnișoara din filmul de mai jos este și ea pregătită pentru sosirea cisternei cu apă. Vine la bunica și trebuie să fie mereu aici când ajunge mașina.

- Reclamă -

„Ne-au zis că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, dar că nu s-au înțeles cu cei de la Apa Nova. Era vorba să facă investiția cei de la Apa Nova și nu s-au înțeles. Ne descurcăm cum putem. Eu sunt tânără, mai în putere, dar bunica mea are peste 70 de ani, nu poate căra ea atâta apă. Este foarte greu să ne descurcăm, alimentăm mașina de spălat cu găleata„.

 

Problema este veche. Oamenii bat drumul Primăriei Ploiești de multă vreme. S-au cam săturat.

Am fost la primărie și anul acesta, am fost și când era primar cel pe care l-a dat jos (Iulian Bădescu – n.r.). și înainte. A zis că ne bagă apă, că face proiect. De când s-au ars pompele nu a venit nimeni de la primărie aici. Nu prea vin…

Nu au încotro. Sunt obligați să-și ia apa necesară de la cisterna Apa Nova care vine în baza unui protocol încheiat cu Primăria Ploiești. Au devenit pricepuți în atâtea luni, iar cei tineri îi ajută pe cei care au nevoie.

Au ajuns să și glumească pe seama situației lor. „Mai bine aparțineam de Tătărani! Să vedeți ce asfalt e până la barieră… (până la intrarea în Ploiești-n.r.)”.

Pe drumul de țară, pietruit și plin de gropi, la vreo 300 de metri mai încolo e sediul unei secții de poliție. Nici ei n-au apă.

Culmea e că strada are canalizare. Cei care stau aici sunt însă convinși că nu mai e funcțională.

„Canalizarea a fost băgată acum doi ani. Dar cred că e înfundată. Au fost furate capacele, au rămas decoperite canalele și au fost înfundate. Noi nu o putem folosi. Bani aruncați pe fereastră… „, mai spun oamenii.

Fără nimic din confortul pe care l-ar presupune traiul la oraș, ploieștenii care locuiesc pe Strada Fabricilor și-au făcut azi provizia de apă. Săptămâna viitoare, o iau de la capăt.

Cu speranța că, vreodată, cei care conduc orașul își vor face, în sfârșit, plinul. Și vor avea timp să se ocupe și de problemele lor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img