Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați români, a ajuns vineri în România pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă de la Roma, de unde a fost preluat de polițiști pentru a fi dus în penitenciar. 

Ioan Niculae a venit în țară cu o cursă de la Roma iar la aeroport a fost așteptat de către polițiști pentru a fi dus, cel mai probabil, la Penitenciarul Rahova, scrie Digi 24.

Va sta întâi 14 zile în carantină.

Joi seară, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

Ioan Niculae fusese dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit la domiciliu, ulterior acesta declarând că se află în Italia și că în cursul zilei de vineri se va întoarce în țară și se va preda, ceea ce s-a și întâmplat.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here