fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

VIDEO – Partidul România în Acțiune și anunțat primii patru candidați din Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Partidul România în Acțiune și-a anunțat, joi, candidații pentru patru primării din Prahova. Președintele formațiunii, Mihai Apostolache, a anunțat și că partidul va depune o contestație în instanță împotriva unei eventuale hotărâri a Guvernului de comasare a alegerilor.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi în Ploiești, România în Acțiune și-a prezentat oficial candidații pentru funcțiile de primari în Vălenii de Munte, Brazi, Blejoi și Balta Doamnei, localitățile unde, la alegerile locale de acum patru ani, Prahova în Acțiune obținuse cele mai bune scoruri electorale.

- Reclamă -

Candidații anunțați joi sunt Irinel Costache la Vălenii de Munte, Iuliu Andrei Dan în Brazi, Felicia Șandru în Blejoi și Alexandru Vasile în Balta Doamnei.

Președintele partidului, consilierul județean prahovean Mihai Apostolache, a vorbit în timpul conferinței de presă de joi și despre propunerea Guvernului de comasare a alegerilor locale și europarlamentare, reclamând că măsura ar încălca atât legislația electorală, cât și Codul Administrativ și anunțând că România în Acțiune va contesta în instanță o eventuală hotărâre în acest sens.

„Anunțul privind comasarea făcut în luna februarie ne demonstrează încă o dată că actualii guvernanți nu sunt interesați de principiile democratice, ci pur și simplu își doresc să rămână la putere cu orice preț. Și atunci este un gest obligatoriu pe care trebuie să îl facem pentru a atrage atenția că lucrurile nu trebuie să se desfășoare așa. Un astfel de demers de comasare afectează ceilalți competitori politici, afectează cetățenii, afectează în același timp autoritățile care sunt chemate să organizeze corespunzător alegerile. Nu trebuie să uităm, Constituția spune clar că alegerile trebuie să fie libere și corecte și am dubii din acest punct de vedere, dacă lucrurile merg în acest fel încă de la începutul anului”, a declarat Mihai Apostolache, președintele România în Acțiune.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut