fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Spitalul de Pediatrie este arhiplin: toate paturile sunt ocupate

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Spitalul de Pediatrie din Ploiești, singurul spital de copii din județ, este arhiplin.

Toate cele 135 de paturi ale spitalului de copii din Ploiești sunt ocupate, transmite g4media.ro, care mai spune că sute de copii ajung la camera de primiri urgențe a unității medicale cu gripă tip A și infecții respiratorii.

S-au înmulțit și cazurile de varicelă și scarlatină, cauza fiind, din spusele medicilor, refuzul multor părinți de a-și imuniza copiii cu vaccinurile trecute în schema națională.

- Reclamă -

Managerul unității, Anca Miu, spune că nu se mai poate vorbi despre deficit, timpii de așteptare sunt, în continuare, principala problemă care îi determină pe părinți să își piardă răbdarea și să devină, unii dintre ei, recalcitranți.

„Culmea, cei care jignesc sau chiar agresează personalul sunt chiar acei părinți ai căror copii nu reprezintă cazuri de urgență. Mulți nu înțeleg că între un cod alb, non-urgent, și unul roșu, adică un minor care ajunge la noi cu convulsii febrile, noi tratăm cu prioritate urgența, adică pe acel copil care riscă să își piardă viața”, a precizat medicul Anca Miu, mai scrie g4media.ro.

”Recomand părinților să își vaccineze copiii pentru a fi cât mai protejați. În urgențe să vină cu cei mici doar dacă starea de sănătate e gravă. În rest, să recurgă la medicii de familie.  Suntem și așa supraaglomerați pe fondul acestei alerte epidemiologice determinată de gripă”, a mai spus managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut