Polițiștii au efectuat astăzi două percheziții domiciliare la sediul unei societăți comerciale din comuna Telega și la domiciliul unei persoane care locuiește în aceeași comună. Administratorii societății sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Perchezițiile au fost puse în aplicare de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

În urma cercetărilor a reieșit că în perioada iunie 2012 – martie 2018, administratorii unei societăți comerciale din județul Prahova, complice fiind și contabilului acesteia, ar fi introdus în evidența contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli nereale, în valoare totală de 1.038.418 lei, care atestau, în mod fictiv, achiziția de bunuri şi servicii de la 48 de presupuşi furnizori.

“În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe documente de evidență contabilă, precum și alte mijloace materiale de probă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este alcătuit din T.V.A. în cuantum de 179.419 lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești”, se arată în comunicatul poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here