fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

VIDEO: Poliția, prezentă în autobuzele din Ploiești pentru prevenirea faptelor antisociale

Citește Și

- Reclamă -
Mai multe echipaje de poliție au efectuat controale în mijloacele de transport de Ploiești, marți, în intervalul orar 20.00- 22.00. 

„Ieri, 30 august a.c., în intervalul orar 20:00- 22:00, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat acțiunile având ca scop asigurarea unui climat optim de siguranță în rândul călătorilor T.C.E., pentru identificarea persoanelor care săvârșesc fapte ilicite, precum și pentru întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității.

Cei peste 20 de poliţişti au format echipe urcând în autobuzele care călătoresc pe traseele ce asigură transportul către puncte și locații din municipiu în care au fost semnalate manifestări antisociale ale tinerilor, și nu numai.

- Reclamă -

Polițiștii au adresat recomandări minorilor, femeilor tinere, precum și persoanelor vârstince, aceste 3 categorii având un risc victimal ridicat, pentru prevenirea situațiilor când sunt agresați verbal/fizic sau stânjeniți în orice fel de anumiți factori externi.

De asemenea, mai mulți călători, cu preponderență adolescenții au fost consiliați în ceea ce privește comportamentul cu tentă agresivă.

Totodată, au atras atenţia tuturor călătorilor privind comportamentele de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică, acestea nefiind tolerate, iar în cazul constatării unor astfel de fapte, măsurile vor fi ferme, în conformitate cu legile în vigoare, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea ploieșteană ca fiind una sigură şi civilizată.

- Reclamă -

Nu în ultimul rând, polițiștii i-au îndrumat pe cetățeni să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă au asistat ori au cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale petrecută în mijloacele de transport public în comun, ori să apeleze cu încredere la cel mai apropiat polițist”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.â

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...