fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

VIDEO: Revoltă în satul unde un tânăr de 22 de ani a fost omorât. Rudele băiatului spun că adevăratul criminal e în libertate

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Sute de oameni au ieșit în stradă în satul Cornu de Sus, comuna Dumbrava, astăzi, 7 ianuarie, în ziua în care tânărul de 22 de ani înjunghiat în noaptea de 2 spre 3 ianuarie urma să fie înmormântat. Rudele lui Cătălin Andrei Lache, tânărul care a lăsat în urmă doi copii mici, spun că adevăratul criminal nu a fost încă audiat. 

În acea noapte, au fost audiați patru tineri cu vârste între16 ani și 22 de ani. A fost reținut numai unul, pe care anchetatorii l-au considerat principal suspect al omorului, și care a fost ulterior plasat de instanță sub control judiciar.

UPDATE ORA 18.15: Curtea de Apel Ploiești a decis, joi 7 ianuarie, să mențină măsura controlului judiciar dispusă de Tribunalul Prahova pe numele lui Alexandru Florin Godin, bărbatul reținut de polițiști ca principal suspect al omorului. 

- Reclamă -

Oamenii sunt revoltați și spun că cel care l-ar fi înjunghiat pe tânărul de 22 de ani ar fi un bărbat de 40 de ani, cunoscut în zonă sub numele de „Chinezul”.

Numele acestuia ar fi fost dezvăluit chiar astăzi de un martor care a vorbit cu tânărul înjunghiat chiar înainte să moară.

”Înainte să moară, a zis cine l-a înjungiat. A fost auzit când a zis: << Chinezu m-a tăiat>>”, a spus martorul. 

- Reclamă -

Rudele tânărului ucis și oamenii din sat cer dreptate. Astăzi, înainte ca Andrei Lache să fie înmormântat, sătenii su ieșit în stradă cu sutele, revoltați că tinerii care l-au bătut sunt acum liberi sau în control judiciar și că cel pe care îl consideră adevăratul făptaș este liber deocamdată.

Reporterii Ziarului Incomod au fost la fața locului și au vorbit atât cu martorii la cumplita tragedie, cât și cu rudele tânărului omorât. 

Zeci de tineri au îmbrăcat tricouri albe care au imprimată fotografia victimei și mesajul „Nu te vom uita niciodată, drum lin către îngeri”. 

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMOD

Vărul tânărului omorât a fost de față când s-a iscat conflictul. 

„Am fost la niște tovarăși, am băut. A fost o glumă proastă. eram vreo 10 inși, o țigară aruncată în pahar. A ieșit un conflict. Pe parcurs, a venit un văr de-al lor (n.r. – unul dintre cei care aveau să-l lovească pe Andrei), l-am dus de două ori acasă.

Pe drum, când am plecat, cu vărul meu și un tovarăș, vărul meu (victima – n.r) s-a sucit și a fugit. Am crezut că s-a dus după Florin (n.r. – tânărul care venise în timpul conflictului de mai devreme), dar soția mea mi-a spus că a fugit în altă direcție. M-am dus după el, nu știu ce a fost, în fracțiuni de secundă, cum a fost lovitura, cum i-a dat, când am ajuns deja era jos și mi-a zis: vărule, m-a tăiat!

Au fost mai mulți. Nu știu care a dat, cum a dat cu cuțitul. Noi vrem doar dreptate, atât. Ei (cei implicați în conflict – n.r.) sunt liberi. Să fim serioși! Sunt în sat. A avut două lovituri în abdomen și una în spate”.

Mama tânărului ucis: „L-au bătut cu scânduri și cu lanțuri!”

Mama tânărului ucis spune că Andrei a fost lovit întâi cu scânduri din gard. De asemenea, susține că atacatorii aveau lanțuri.

 - Ziarul INCOMOD

„Am fost la ei la poartă, le-am lăsat un tricou cu băiatul meu, ca să mai iasă o dată cu cuțitul să-l mai taie. Avea găuri în cap că l-au bătut cu scânduri și cu lanțuri . I-au rămas doi copii, de 1 an și 8 luni și o fetiță de 9 luni. Să le dea pe viață! Copiii mei nu erau criminali. Munceau să mă întrețină și pe mine. Dacă fur o găină, mă țin la arest? Mă țin! Cinci inși pe unul singur!”, a spus mama victimei.

Martorul cheie: „Cine te-a tăiat?”

Rudele lui Andrei spun că cei patru tineri audiați l-au bătut, dar lovitura de moarte a dat-o altcineva. Un al cincilea agresor care este liber. Numele său a apărut într-o declarație ulterioară a unui martor.

„Avem un martor ocular care a declarat. A spus cine l-a tăiat (pe Andrei – n.r.). Acum a declarat, a zis că nu mai poate să reziste. L-a întrebat cine l-a tăiat. Și i-a răspuns: Chinezul! Nu copiii ăia patru. El a pus vina pe copii. Copiii l-au bătut, dar el l-a tăiat”, susține o rudă a tânărului mort.

Cum s-a produs crima

A doua zi de Revelion, tinerii implicați au mers la casa unuia dintre ei să petreacă. Scandalul a izbucnit după ce unul dintre ei a aruncat o țigară într-un pahar.

Apoi, se pare că, în timp ce se îndrepta către casă, victima a fost urmărită de două mașini. Agresorii l-au prins pe o străduță îngustă din sat. Aceștia l-au lovit cu lanțuri și cu scânduri din gard, iar unul dintre ei l-a înjunghiat.

Victima avea două răni în abdomen și una în spate. Potrivit rudelor, a fost înjunghiat în splină, în rinichi, iar lovitura cea mai gravă a fost în zona superioară a abdomenului, cuțitul secționând aorta.

A mai trăit câteva zeci de minute, căzut în drum.

Cineva a sunat la 112 și a solicitat Ambulanța, însă apelantul (se pare că era dintre cei care l-au agresat pe tânăr) a precizat că este vorba despre o tentativă de suicid.

Medicul care s-a deplasat la caz i-a dat seama că rănile nu puteau fi provocate de victimă și a chemat poliția. Tânărul a murit în ambulanță.

Dintre cele patru persoane cu vârste între16 ani și 22 de ani audiate în acea noapte, a fost reținut numai Godin Florin Alexandru, pe care anchetatorii l-au considerat principal suspect al omorului.

Procurorii au cerut arestarea preventivă, dar instanța l-a plasat în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Surse apropiate de anchetă au precizat că nu sunt suficiente probe care să-l incrimineze pe bărbatul reținut inițial.

Rămâne ca anchetatorii să verifice pista nou apărută, după ce rudele au spus că Andrei ar fi fost înjunghiat de bărbatul indicat de martor și nu de vreunul dintre tinerii anchetați deja.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut