fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

VIDEO: Sute de polițiști, pompieri și jandarmi, mobilizați pentru vacanța de 1 Mai

Citește Și

- Reclamă -
600 de polițiști, 160 de pompieri și 300 de jandarmi au fost mobilizați în Prahova pentru a asigura siguranța populației în perioada vacanței de 1 Mai. 

Purtătorii de cuvând ai Poliției Prahova, ISU Prahova și Jandarmeriei Prahova au prezentat, într-o conferință de presă reunită, un apel către populație, astfel încât oamenii să se bucure de vacanță în siguranță.

Comunicatul IPJ Prahova:

Poliţiștii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii și în perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., astfel încât oamenii care participă atât la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, cât și la sărbătorirea Zilei Internaționale a muncii, să se afle în siguranță.

- Reclamă -

Peste 600 de polițiști vor acționa în teren, în cele trei zile, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În această perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, polițiștii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

- Reclamă -

În ziua de 1 Mai, vă veţi relaxa poate și la iarbă verde. Poliţiștii vă recomandă să nu pierdeți din ochi lucrurile personale!

Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

Polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsuri ferme. Printre prioritățile acestora se numără și prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității.

Comunicatul ISU Prahova:

Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În perioada următoare peste 160 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea acestor zile, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

- Reclamă -

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de alimentaţie publică, cu funcţiuni de agrement, precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea neregulilor specifice, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor din obiectivelor avute în atenţie, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
De asemenea, în data de 29 aprilie, cu ocazia slujbelor dedicate Izvorului Tămăduirii vor fi operaționalizate un echipaj de intervenție și o ambulanță SMURD la Mănăstirea Ghighiu unde este așteptat un număr mare de persoane.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
Pentru ca obiceiul prahovenilor de a sărbători Ziua Muncii în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, se recomandă respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.
Având în vedere aceste aspecte, recomandăm turiştilor amatori de drumeţii montane să respecte câteva reguli de prevenire a incendiilor specifice unităţilor de cazare în scop turistic (cabane, campinguri, pensiuni) aflate în zone cu vegetaţie forestieră sau în apropierea pădurilor:
✓ la intrarea în pădure şi pe traseele turistice se vor respecta recomandările panourilor şi pancartelor cu texte avertizoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure;
✓ se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii;
✓ turiştii nu vor utiliza focul în pădure sau focul deschis în aer liber;
✓ este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse, precum şi instalarea corturilor, a autoturismelor şi a suprafeţelor de picnic;
✓ focurile de tabără sau cele din campinguri pot fi aprinse doar în locuri special amenajate, la o distanţă de siguranţă faţă de marginea pădurii;
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Ne dorim să vă bucurați de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

 

Comunicatul IJJ Prahova

În acest sfârșit de săptămână, peste 300 de jandarmi vor acționa atât independent, cât și alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a se asigura că toate evenimentele se desfășoară într-un climat de normalitate și siguranță.

Vineri, 29 aprilie, vom fi prezenți la Mănăstirea Ghighiu, pentru a asigura măsuri de ordine publică, cu ocazia desfașurării manifestării religioase prilejuite de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”, astfel încât acest eveniment la care se preconizează o prezenţă ridicată de participanţi să se desfășoare într-un mediu de ordine și liniște.
Le recomandăm celor prezenți la acest lăcaș de cult să manifeste calm și înțelegere și să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine.

Duminică, 01 mai, începând cu ora 14.30, pe Stadionul ,,Ilie Oană” din municipiul Ploiești, se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploiești și C.S.A. Steaua București, ocazie cu care vom acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment sportiv, avem organizate echipe de dialog, patrule de siguranță publică dispuse pe traseele de afluire și defluire, precum și alte dispozitive ce vor putea fi dimensionate în funcție de situația operativă, scopul principal fiind acela de a proteja toți cetățenii, fie ca vorbim despre spectatori, fie că vorbim despre celelalte persoane care desfășoară activități cotidiene în municipiul Ploiești.

Accesul în zona stadionului va fi asigurat de către organizatori, prin intermediul firmei de pază specializate, iar efectivele jandarmeriei vor acționa cu sprijinul colegilor polițiști și pompieri și vor interveni punctual, în funcție de situațiile concrete.

Facem apel la toți participanții să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă fizică sau verbală, ce ar putea conduce la manifestări violente.

Pentru că mulți dintre dumneavoastră vor alege să petreacă acest sfârșit de săptămână la munte, vom fi prezenți și în staţiunile turistice de pe Valea Prahovei și în zonele de agrement, echipați și pregătiți să intervenim pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, va recomandăm:
–  să nu vă aventurați pe traseele turistice fără echipament adecvat;
–  să vă informați asupra condițiilor meteorologice locale și asupra stării drumurilor;
–  să aveți în permanenţă asupra dumneavoastră un telefon mobil, pentru a putea anunţa dacă sunteți în dificultate sau dacă sunteți martorii unui incident.

În situația în care întâlniți animale sălbatice, vă sfătuim să nu vă apropiați pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni, să vă îndepărtați de zona respectivă și să solicitați sprijin prin apel la numărul de urgență 112.

Vă dorim un sfârșit de săptămână liniștit!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut