Tensiuni în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean Prahova pe tema modului în care este manageriată societatea Hidro Prahova.

Discuţiile au plecat de la un proiect de hotărâre prin care Hidro Prahova solicita încuviinţarea legislativului județean pentru a contracta o firmă de avocatură.

Solicitarea a fost argumentată de directorul societăţii, Adrian Semcu, prin faptul că, la nivelul Hidro Prahova, nu există un compartiment juridic, existând o singură persoană cu pregătire juridică, iar aceasta are foarte mult de muncă.

Totodată, Semcu a susținut că o firmă specializată ar fi necesară pentru a urmări derularea proiectelor europene, a reprezenta societatea în instanţă şi a superviza legătura cu clienţii.

Directorul Hidro Prahova a mai explicat şi că decizii de acest gen au mai fost aprobate an de an de Consiliul Judeţean în trecutul apropiat.

”În fiecare an am luat această aprobare de la dumneavoastră deoarece avem nevoie de reprezentare în anumite instituții, punctual în cea mai mare măsură pe fondurile europene. Sunt avocați care ne reprezintă în relația cu fondurile europene și cu instituțiile statului și când avem nevoie și în instanță”, a susținut Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova.
În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, i-a reproşat că motivarea pentru această solicitare nu a fost suficient de bine fundamentată şi că nu s-au prezentat informaţii clare legate de oportunitate.

”Ce ne spuneți dumneavoastră este partea de necesitate, dar ne trebuie și partea de oportunitate. Ca să putem acorda acest lucru, eu mă așteptam la un memoriu justificativ și aici vă spun că era normal să avem în spate câte servicii ați luat anul trecut, cât a costat, ce rată de succes au avut aceste servicii vizavi de rata de succes a dumneavoastră pe parte juridică. Aveți și oameni încadrați pe partea juridică”, a susținut vicepreședintele CJ Prahova, Cristian Apostol.

În timpul dezbaterilor, consilierul judeţean USR, Mihai Neagu, a adus în atenție o serie de probleme legate de reţelele învechite şi lucrările întârziate, culminând cu solicitarea demisiei directorului Adrian Semcu.

Până la urmă, s-a decis ca proiectul privind contractarea de către Hidro Prahova a unei firme de avocatură să fie amânat pentru o mai bună fundamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here