Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, DIICOT Ploiești și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, la o persoană bănuită de cultivarea de droguri de risc (cannabis) și vânzarea acestora.

Bărbatul își amenajase un spațiu destinat cultivării de cannabis la subsolul unei anexe, iar produsul obținut era vândut atât în Satu Mare, cât și în Prahova.

Traficanul cultiva cannabis pe o suprafață de 4 metri pătrați, într-un subsol prevăzut cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilație și control al temperaturii.

Polițiștii au descoperit 13 plante de peste 1 metru înălțime, 9 plante recoltate deja (aproximativ 3 kg de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat și un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis).

În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova.

La activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Imagini: IPJ Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here