Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat în ședința de guvern de marţi, 4 ianuarie 2020, că adjunctul IPJ Olt din perioada în care Gheorghe Dincă a omorât-o pe Alexandra Măceşanu a fost dat afară din Poliţie.

Ministrul Marcel Vela a anunţat că Nicolae Alexe, cel care s-a aflat la comanda IPJ Olt în 25 iulie 2019, ziua în care s-au început căutările Alexandrei Măceşanu – fata din Dobrosloveni ucisă de Gheorghe Dincă, a fost destituit din poliţie.

“Ieri s-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, astăzi inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale” , a anunţat ministrul la începutul şedinţei de Guvern, conform Adevărul.

Nicolae Alexe era, la momentul la care în urma anunţului părinţilor Alexandrei Măceşanu că fata a dispărut s-au început căutările (cu cel puţin 12 ore întârziere însă) inspector şef-adjunct al IPJ Olt şi se afla la comanda IPJ Olt, titularul postului, Cristian Voiculescu, fiind la acel moment în concediu. La o zi de la descinderea în curtea lui Gheorghe Dincă au apărut informaţii potrivit cărora Nicolae Alexe a apelat pe what s app la cunoştinţe din lumea interlopă pentru a  fi ajutat la căutări, fiind acuzat, alături de procurori şi de şefii poliţiei Caracal, că a participat al decizia de a nu intra în curtea lui Dincă încă de la momentul identificării acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here