fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

173 de bărbați din Prahova au fost agresați de soții sau amante. Majoritatea violențelor au fost comise pe fondul geloziei și al consumului de alcool

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Conducerea IPJ Prahova a făcut bilanțul acestui an în ceea ce privește cazurile de violență domestică înregistrate în județ.

Interesant este că nu doar femeile reclamă că au fost victimele violenței în familie, ci și bărbații.

- Reclamă -

173 de bărbați au cerut sprijinul polițiștilor după ce au fost agresați de partenerele de viață. În unele cazuri putem vorbi chiar de agresiuni grave. Majoritatea actelor violente s-au produs pe fondul geloziei și al consumului de alcool.

Având la bază aproximativ aceleași cauze, și 505 femei au fost în acest an victimele violenței domestice.

În perioada ianuarie-octombrie 2023, polițiștii prahoveni au intervenit la 5.473 de semnalări privind violența domestică, dintre care 42,44% în mediul urban și 57,55%, în mediul rural.

- Reclamă -

În acest interval au fost emise 135 de ordine de protecție provizorie, cu 20 mai multe decât perioada similară a anului trecut. 74 dintre acestea au fost transformate de către instanța de judecată în ordine de protecție.

Instanțele de judecată, au emis în anul 2023, 304 ordine de protecție, cu 31 mai multe față de perioada ianuarie-octombrie 2022.

93,42% dintre acestea (284) au fost emise la solicitarea victimei, 14 la solicitarea procurorului iar 6 ordine de protecție au fost emise la solicitarea altor instituții abilitate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img