Foto cu caracter ilustrativ

Polițiști ai Biroului Rutier Ploiești au acționat în municipiu pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale de către conducătorii de biciclete și de atelaje hipo.

Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale (30 pentru viteză excesivă, opt pentru abateri căruțași, nouă pentru bicicliști, etc.) în valoare de 19.495 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere.

În jurul orei 22.00, un echipaj rutier a intervenit la locul producerii unui eveniment rutier, pe strada Vasile Lupu. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul, domiciliat în Șirna, aflat sub influența alcoolului, a intrat în coliziune cu un stâlp. Etilotestul a indicat 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, bărbatul depistat fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Același echipaj rutier, în jurul orei 02.40, a oprit, pentru verificări, un moped care se deplasa pe strada Spătar Nicolae Milescu din municipiu. Și în acest caz, au constatat că tânărul depistat, ploieștean, în vârstă de 18 ani, este sub influența alcoolului, de această dată sub limita răspunderii penale (0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat). Însă, pentru că mopedistul nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și în această cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

De asemenea, un echipaj de ordine publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești, au întocmit, naptea trecută, dosare penale în două situații.

Astfel, pe strada General Ion Dragalina, au depistat un ploieștean de 43 de ani care conducea un vehicul care avea montate plăcuțe provizorii de înmatriculare, a căror valabilitate era expirată. Totodată, cel depistat nici nu poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Polițiștii i-au intocmit dosar penal pentru săvârșirea celor două infracțiuni.

De asemenea, același echipaj a depistat, ca și colegii lor de la Biroul Rutier, un conducător de moped care circula pe drumurile publice fără a avea permis de conducere. Acesta, însă, avea o alcoolemie de 0,60 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Sursa: IPJ Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here