fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Dragnea rămâne la închisoare! Decizia a fost luată în unanimitate de judecători

Citește Și

- Reclamă -
Liviu Dragnea rămâne în închisoare, după ce magistrații instanței supreme au respins recursul în casație formulat de fostul lider PSD,  în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Decizia a fost luată în unanimitate de judecătorii din complet.

Recursul în casaţie a fost respins ca nefondat.

- Reclamă -

În plus, Dragnea a fost obligat să achite cheltuielile de judecată de 200 de lei.

Liviu Dragnea nu mai poate formula o acţiune similară.

El a mai formulat anul trecut o contestaţie în anulare în care invoca alte motive şi care a fost respinsă, de asemenea.

- Reclamă -

„3101/1/2019 – Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum ?i onorariul par?ial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ?edin?ă publică, astăzi, 21 ianuarie 2020”, se arată pe site-ul instanțelor..

Liviu Dragnea a spus, săptămâna trecută, în fața magistraților de la instanța supremă, că a apelat la recurs în casație deoarece de opt luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu le-am cunoscut pe Anisia și Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet.

Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteți casația. (…) Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus fostul lider PSD în fața instanței supreme.

- Reclamă -

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de trei ani şi șase luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Digi 24

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut