fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Intervențiile ISU Prahova din weekendul trecut

Citește Și

- Reclamă -

În intervalul 03 – 06 iunie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 76 de misiuni, dintre care: 49 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 2 intervenţii pentru stingerea unor incendii, 4 accidente rutiere, 2 intervenţii pentru degajare aluviuni, 8 inundaţii, 6 alte situaţii de urgenţă şi 5 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Vineri, 03.06 a.c., în jurul orei 07.23, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul  de Pompieri Câmpina a fost mobilizat în localitatea Breaza, strada Republicii, pentru a evacua apa din subsolul unei unităţi de învăţământ, inundat pe o suprafaţă de cca. 50 mp cu o adâncime de cca. 90 cm.

- Reclamă -

Totodată, pompierii militari au acţionat în localitatea Şotrile, sat Lunca Mare pentru a îndepărta aluviunile de pe partea carosabilă, respectiv DJ 102I,  pe o suprafaţă de aproximativ 300 ml, pe sensul de mers dinspre Şotrile spre Câmpina.

Vineri, 03.06 a.c., Garda de Intervenţie Urlaţi a acţionat în comuna Apostolache – pe DJ 102C pentru degajarea drumului şi a podeţelor inundate în urma ploilor abundente.

Echipajele de pompieri au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 2 locuinţe şi 5 beciuri din localităţile Sinaia, Vălenii de Munte, Pleaşa, Apostolache şi Sângeru.

- Reclamă -

Sâmbătă, în jurul orei 04.09, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, strada Gheorghe Mateescu, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două autoturisme.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violenţa la un autoturism cu pericol de propagare la celălalt.

Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 05.10.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, a ars instalaţia electrică.

- Reclamă -

Tot sâmbătă, în jurul orei 11.31, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, strada General Vasile Milea, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violenţa la compartimentul motor.

Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 11.45.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, a ars instalaţia electrică.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Prahova: un șofer a pierdut controlul volanului și a lovit mai mulți copaci

Un șofer a pierdut controlul volanului în timp ce mergea pe DN 72, în Prahova, și a lovit mai...
Sari la conținut