fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

Activitatea polițiștilor criminaliști în primul semestru al anului

Citește Și

- Reclamă -

În primul semestru al acestui an, polițiștii criminaliști din toată țara, sub coordonarea Institutului Național de Criminalistică al Poliției Române, au efectuat 103.520 de deplasări în teren, au ridicat 504.996 de urme cu potenţial probatoriu, în baza cărora au fost identificate 14.338 de persoane şi obiecte.

Criminaliștii au realizat, în laboratoarele proprii, peste 11.000 de rapoarte de expertiză sau constatare criminalistică.

- Reclamă -

Poliţia Română, prin Institutul Naţional de Criminalistică este Punct Naţional de Contact pentru schimbul automat de date genetice şi dactiloscopice cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, conform Deciziilor Consiliului 2008/JAI/615 şi 616.

Pentru implementarea instrumentelor tehnice ale Deciziilor Consiliului U.E. 2008/ 615/616/JAI, România efectuează schimb de date dactiloscopice cu 18 state membre  (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Franţa, Finlanda, Germania, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria) şi teste de conectivitate cu 4 state membre (Portugalia, Danemarca, Malta şi Finlanda).

În baza de date a sistemului AFIS (pentru identificare dactiloscopică), la data de 30 iunie a.c., erau înregistrate 2.908.151 de fişe dactiloscopice, 419.248 de urme papilare și 38.718 imagini faciale ale persoanelor înregistrate.

- Reclamă -

Din punct de vedere al schimbului automat de date genetice, 19 state membre sunt operaționale cu România : Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Cipru, Franţa, Letonia, Finlanda, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

De asemenea, la nivel naţional, în perioada evaluată, au fost efectuate 103.520 de deplasări în teren, dintre care 56.910 cercetări la faţa locului, rămânând în evidenţă pentru valorificare 504.996 de urme cu potenţial probatoriu, în baza cărora au fost identificate 14.338 de persoane şi obiecte, în 9.623 de cauze.

În laboratoarele criminalistice proprii,  criminaliștii au efectuat 11.028 de rapoarte de expertiză sau constatare criminalistică, fiind supuse examinării 297.765  de  probe în vederea formulării concluziilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut