Un bărbat de 36 de ani a căzut ieri de pe un troleibuz, în depoul de la Podul Înalt din Ploiești, în timp ce executa lucrări de mentenanță la mijlocul de transport în comun, fiind electrician. Inițial, s-a spus că bărbatului i s-a făcut rău și de aceea a picat de pe troleibuz. Însă, rudele spun acum că se încearcă de fapt mușamalizarea unui accident de muncă, de vină pentru incident fiind echipamentul necorespunzător al bărbatului. Rudele spun că victima le-a povestit în repetate rânduri că normele de securitate și sănătate în muncă nu se respectă la TCE și de aceea s-a ajuns în această situație.

“Sunt dispus să ofer aceste informații și unui procuror abilitat pentru că acolo lucrurile sunt mai profunde decât par, este vorba și de corupție și de mai multe lucruri care se întâmplă. Eu am fost ieri la el la spital, bărbatul a putut doar să îmi răspundă prin semnul capului cu “da”, fiind sedat, nu putea vorbi. Lovitura la cap este destul de serioasă, este monitorizat, la fiecare câteva ore este dus la computer tomograf pentru a se urmări evoluția tratamentului, să nu facă cheaguri de sânge. Doctorii ne-au spus că 80% pare stabil, dar vedem ce se întâmplă cu lovitura la cap. Are coastele rupte și clavicula care necesită atenție medicală permanentă, rămâne de văzut dacă se intervine chirurgical.

L-am întrebat dacă a alunecat și a dat din cap că da, avea ochii deschiși, se uita la mine și a dat din cap, deci mă înțelegea. L-am întrebat dacă îl doare capul și a dat din cap că da, apoi l-am întrebat dacă a fost troleibuzul ud când a alunecat și mi-a dat din cap că da.

El în aceste condiții nu trebuia să se urce pe troleu, dar șefii de tură le spun “nu mă interesează, troleul trebuie să plece”. Nu i s-a făcut rău, au spus așa pentru că vor să mușamalizeze accidentul de muncă. Și soția lui mi-a spus că era odihnit, că nu avea nimic și nu avea cum să i se facă rău. Vor să mușamalizeze. Problema este că nu o dată s-a plâns că-i alunecă picioarele de pe troleibuz, pentru că au niște bocanci neadecvați, din aceia cu bombeu metalic, aici este problema. Ei vor să mușamalizeze și de aceea spun că i s-a făcut rău. Nu îl pot acuza că era băut, pentru că acest lucru se vede la analize. Nu vrem să lăsăm lucrurile așa.

Șefii trag de electricienii de la tura de seară, pentru că cei care sunt ziua au relații și nu fac nimic. Sunt oameni veniți politic în acea societate și el s-a plâns la mine adesea că se fac nedreptăți acolo. A fost accident de muncă din cauza echipamentului pe care îl au. Îi pun să lucreze pe ploaie, se vaită că nu au piese de schimb, de unde, de ne-unde trebuie să facă rost de acestea, iau de la troleibuzele mai vechi și automat pun în pericol și siguranța  călătorilor. Ei nu aduc piese, trag de angajați, aceștia sunt vinovați dacă nu ies troleibuzele din depou.

Toți vor să se spele pe mâini acum, dar lucrurile nu trebuie lăsate așa. Vreau să scoatem adevărul la iveală! Îi scot și lucrează în ploaie la troleibuze, nu se poate așa ceva! A avut și probleme cu plămânii din cauza condițiilor în care lucrează. Legislația muncii nu se respectă deloc acolo. Trebuie sesizat ITM-ul, a avut noroc că a scăpat, dar nu se știe cum va evolua starea lui.”, ne-a povestit bărbatul.

Ziarul Incomod va cere puncte de vedere de la toate instituțiile implicate în această anchetă, pe care le vom publica în momentul în care le vom primi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here