fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Alertă! Apa din Câmpina este infestată! DSP a anunțat după 7 luni de la recoltarea probelor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Alertă în orașul Câmpina, unde apa nu mai este potabilă, fiind infestată cu doi compuși chimici! DSP a anunțat rezultatul probelor de abia după 7 luni, timp în care oamenii au continuat să consume apa de la robinet.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Alin Moldoveanu, prin intermediul unui comunicat de presă. Potrivit acestuia, de abia pe data de 25 ianuarie Direcția de Sănătate Publică (DSP) a informat primăria Câmpina, Hidro Prahova și medicii de familie din oraș despre faptul că probele de apă prelevate pe data de 26 iunie 2023 conțineau doi compuși chimici în cantități peste limitele maxime admise.

În comunicat mai este precizat că DSP nu a prelevat o a doua probă, care să confirme rezultatul analizelor, nici până la ora actuală. Cele două substanțe găsite în cantități prea mari în apa de la Câmpina sunt, potrivit comunicatului, tetracloretenă și tricloreten, doi compuși chimici.

- Reclamă -

Edilul din Câmpina a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care a hotărât să se solicite ca Hidro Prahova să efectueze măsurile impuse de DSP în acest caz și să informeze populația că apa nu este potabilă. Printre primele măsuri se numără dezinfecția apei, dar și a conductelor aferente producției și transportului de apă, se mai arată în comunicat.

Până la prelevarea celei de-a doua probe care să confirme sau infirme infestarea, DSP a recomandat evitarea consumului de apă pentru băut, gătit și spălat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut