90 de zile de muncă în folosul comunității, trei ani de închisoare cu suspendare și confiscarea sumei de 6500 de lei este pedeapsa definitivă și irevocabilă dată de Curtea de Apel din București în cazul fostului manager al Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, trimis în judecată de procurorii DNA București pentru luare de mită.

Băloi a fost deferit justiției exact în urmă cu un an, pentru ca în primăvara acestui an să primească o primă condamnare dată de Tribunalul București. Luni, 12 septembrie Curtea de Apel București, în urma apelării sentinței de la fond, a decis să mențină aceeași pedeapsă.

Soluția pe scurt: Decizie penală nr. 1271/A din 12 septembrie 2016 – În baza art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr.410 din data de 23.02.2016 pronunțată de Tribunalul București Secția I Penală. Desființează, în parte, sentința penală atacată și rejudecând, în fond: Pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit.a), b) g), şi k) Cod penal se va executa dacă pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă. Menține celelalte dispoziții. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 12 septembrie 2016. Document: Hotarâre 1271/2016 12.09.2016, ” conform portalului instanțelor de judecată.

Ca pedeapsă complementară, fostul director al Spitalului Județean Ploiești va trebui să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. şi Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere”. Reamintim că Alexandru Băloi a fost prins în flagrant, în vara anului trecut, în piața Romană din București, în timp ce lua bani de la un om de afaceri care reprezenta o societate comercială ce se afla în relații contractuale cu Spitalul Județean Ploiești. În total, susțin anchetatorii, Băloi a primit suma de 6500 de lei, în trei tranșe, de la omul de afaceri căruia îi promisese că, în schimbul unui procent de 20 la sută din valoarea facturilor, nu va tergiversa efectuarea plăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here