semnare contract executie valea doftanei bradet
A fost semnat contractul de proiectare şi lucrări pentru Drumul Judeţean 102I, care va lega judeţele Prahova şi Braşov pe ruta Valea Doftanei – Brădet, până aproape de Săcele. Fondurile vor fi asigurate de Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, cu o cofinanţare din partea celor două CJ-uri, iar autorităţile din Prahova au primit promisiunea că vor primi o finanţare şi pentru tronsonul Băneşti – Câmpina – Valea Doftanei.

Contractul de reabilitare și modernizare a DJ 102I, Valea Doftanei – Brădet, a fost semnat, pe 1 martie, la Valea Doftanei. Proiectul a fost inițiat și susținut de consiliile județene din Prahova și Brașov, iar finanțarea acestuia se va face din bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții, și din bugetele celor două administrații publice județene.

Semnarea contractului de proiectare și execuție a DJ102I, Valea Doftanei – Brădet, a avut loc în comuna prahoveană Valea Doftanei, în prezența prim-ministrului Nicolae Ciucă, a viceprim-ministrului și ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a ministrului de Interne, Lucian Bode.

Tronsonul inclus în proiect, care va traversa muntele, urmărind traseul unui drum forestier existent, va avea aproape 26 de kilometri lungime și va aduce beneficii majore locuitorilor de pe Valea Doftanei. Pe lângă fluidizarea traficului, această investiție creează oportunități de dezvoltare economică în zonă, a punctat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Valoarea totală a proiectului este de 642 milioane lei, din care 11,2 milioane lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Prahova. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 42 de luni.

„Mă bucur că, odată cu semnarea contractului pentru drumul Valea Doftanei – Brădet, am avut confirmarea că urmează să primim aprobare și finanțare de la Ministerul Transporturilor pentru drumul Bănești – Câmpina – Valea Doftanei. Vom crea asftfel o alternativă la aglomerația rutieră de pe DN1 București – Brașov”, a declarat Iulian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here