spital campina
Anchetă la Spitalul Municipal Câmpina pentru suspiciuni de omor din culpă, fals în acte și abuz în serviciu sau neglijență în serviciu. Mai mulți medici de la secția neonatologie și obsterică ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina sunt anchetați după ce un copil născut prematur a murit în condiții suspecte.

În data de 28 septembrie o femeie în vârstă de 20 de ani din Brebu a veni la Spitalul Câmpina cu simptome specifice unei gravide care trebuie să nască. A fost internată pe secția de neonatologie, iar femeia a născut singură pe un pat de spital fără asistență.

Copilul era născut prematur la 24 de săptămâni, avea 500 de grame și avea semne vitale. Medicul neonatolog a apreciat că acel copil este mort, a chemat o asistentă medicală, i-a spus să îl bage într-un sac și să îl ducă la morgă.

Asistenta nu a respectat ordinul medicului, a observat că pruncul este în viață, l-a pus într-un sac dar nu l-a legat la gât, l-a așezat un pat de spital și l-a acoperit cu un scutec.

Copilul a stat așa mai multe ore.

Mama copilului a observat că este în viață, a chemat asistentele și le-a spus să îi facă ceva. Copilul a fost dus la incubator, dar după alte două ore a murit.

Medicul ginecolog a chemat-o pe mamă și i-a spus că pruncul a decedat, să semneze că este de acord cu incinerarea. Cadavrul pruncului a fost incinerat.

Managerul spitalului a fost informat despre despre situație, iar acesta a anunțat poliția. Au fost audiați mai mulți medici și asistente medicale, iar unul dintre medicii nenonatologi a demisionat.

Ancheta este în curs de desfășurare.

2 COMENTARII

  1. Nu cred una ca asta. Nu zic ca nu se poate dar…..totul pare exagerat. Am născut la campina in 2011 și 2016. Am numai cuvinte de lauda la adresa personalului de la Obstretică și ginecologie / și neonatologie, de la femeia de serviciu pana la medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here