andrei volosevici sedinta aga adi termo prahova licitatie operator termoficare
Cu Ploieştiul rămas de mai bine de o lună fără apă caldă, încercarea autorităţilor locale de a lansa o nouă licitaţie pentru desemnarea unui operator rămâne blocată la nivelul asociaţiei create de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc o şedinţă AGA pe această temă, însă, la fel ca la precedentele două încercări, cei patru reprezentanţi ai CJ, cei care au majoritate, nu s-au prezentat la discuţii.

“Este ireal ce se întâmplă, am un gust amar!”, a comentat, dezamăgit, primarul Ploieştiului, într-o conferinţă de presă convocată astăzi, după eşecul şedinţei AGA. A fost a treia convocare consecutivă încheiată fără un rezultat, însă primarul susţine că a mai semnat una şi le cere celor patru membri în AGA desemnaţi de CJ să participe la discuţii, “indiferent de decizia şi de opinia dânşilor”.

Convocarea fusese semnată de primarul Andrei Volosevici, viceprimarul Daniel Nicodim şi fosta viceprimăriţă Magdalena Trofin, rămasă reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Asociaţilor la ADI Termo Prahova. Propunerea celor trei este de începere a demersurilor la nivalul asociaţiei pentru demararea urgentă a unei noi licitaţii, pe modelul celei lansate în luna ianuarie a acestui an. “ADI Termo Prahova are obligaţia legală şi statutară să facă un caiet de sarcini, care să fie aprobat de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, ca să se poată ţine o licitaţie”, a subliniat primarul, care a declarat, în timpul conferinţei de astăzi, că nu îmbrăţişează propunerea lansată de Consiliul Judeţean şi susţinută de majoritatea din Consiliul Local, privind înfiinţarea unui operator propriu, considerând că acesta nu va avea capacitatea şi banii necesari pentru a oferi un serviciu public fără sincope.

Volosevici: “Dorinţa este ca această criză să mă afecteze pe mine”

“Înclinându-mă în faţa instituţiei Consiliului Judeţean, dar nu în faţa oamenilor de acolo, le transmit să le fie ruşine! Evident că procedurile continuă, astăzi a plecat noua convocare pe care o putem face noi, cei trei membri AGA. Trebuie să facem acest demers care să se finalizeze printr-o procedură şi poate cineva foarte ocupat din cei patru membri ai Consiliului Judeţean în AGA, dacă nu toţi, îşi fac timp ca pentru o problemă foarte importantă a municipiului reşedinţă de judeţ să fie prezenţi ca să putem asigura cvorumul, indiferent de decizia şi de opinia dânşilor”, a mai declarat Andrei Volosevici.

“Oricum, ideile sunt puse în practică la dispoziţia politică a unui singur om. Dorinţa este să mă afecteze pe mine, sigur că mă afectează, dar mai grav este că această dorinţă afectează 130.000 de oameni pe care eu cred că cineva de la etajul 1 din Casa Albă îi consideră mai puţin pregătiţi să înţeleagă nişte lucruri. Suntem într-o problemă gravă, care priveşte 130.000 de oameni, care putea privi, dacă nu găseam alternative, Spitalul de Pediatrie, creşele, grădiniţele şi celalelte instituţii şcolare, iar nimeni din Consiliului Judeţean nu s-a prezentat în trei şedinţe”, a mai subliniat primarul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here