Foto cu caracter ilustrativ

Aproape 500 de bătăi au avut loc în Ploiești (în medie două pe zi), doar în primele opt luni ale anului 2016. În urma unei solicitări a reporterilor ziarului Incomod, Poliția Prahova ne-a pus la dispoziție datele privind numărul de infracțiuni de lovire care au fost înregistrate în Ploiești, la secțiile de Poliție.

Astfel, observăm că cele mai multe astfel de cazuri au avut loc în lunile de vară, situația pentru tot anul fiind aceasta: ianuarie – 44, februarie – 50, martie – 50, aprilie – 54, mai – 57, iunie – 83, iulie – 72 și august – 66 de infracțiuni de lovire.

Unele dintre aceste cazuri au fost mediatizate în ziarul nostru, punându-se problema la un moment dat dacă Ploieștiul nu mai este un oraș sigur, dat fiind numărul mare de acte violente care au loc pe străzile municipiului, chiar și pe timp de zi.

Reamintim aici bătaia de la Lămâița, când s-a și tras cu un pistol de tip air-soft în mijlocul străzii, bătaia din fața fostului club Koshin, când unul dintre ploieștenii implicați a fost lovit cu bestialitate în zona capului prăbușindu-se la pământ, sau evenimentul din fața unui casino din zona fostului Tribunal, când un agent de pază a fost bătut cu brutalitate și lovit cu mânerul unui topor în cap. Desigur, în toate aceste evenimente, infracțiunile cercetate de polițiști nu au fost doar de lovire și alte violențe, ci și altele, în funcție de specificul fiecărei spețe.

Citește aici mai multe:

Ploieștiul nu mai este un oraș sigur?! Bătăi pe stradă, înjunghieri și reglări de conturi numeroase de la începutul anului până în prezent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here